Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eşrefbey, ilköğretim, okulu

Eşrefbey İlköğretim Okulu

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eşrefbey İlköğretim Okulu

1927 yılında ve okulumuzun bugünkü yerinde cezaevi amaçlı bir bina yapılmıştırBina faaliyete geçmeden devrin KOCAELİ Valisi EŞREFBEY tarafından,ihtiyaca binaen 1928 yılında okul olarak hizmete açılmış ve valinin ismi verilmiştir
İlk yıllar Eşrefbey Halk Mektebi olarak hizmet veren okulumuz 1934 yılında 5 sınıflı ilkokula dönüştürülmüştür
O yıllarda Gebze’nin bugünkü Gölcüönü denilen mevkide 3 sınıflı merkez ilkokulu bulunmaktaydıEşrefbey Halk Mektebi’nin açılması ve 5 sınıflı ilkokula dönüştürülmesi üzerine merkez ilkokulunun 3’üncü sınıfından çıkan öğrenciler,4 ve 5’inci sınıfı Eşrefbey’de tamamlayarak ilkokul diploması almaya başlamışlardır
Eşrefbey Gebze’nin ilk 5 sınıflı ilkokulu olma özelliğini taşırO dönemdeki İlçe Maarif Memuru (Baş Öğretmen) aynı zamanda Eşrefbey İlkokulu’nun müdürlüğünü yapmaktaydıBugünkü Gebze Belediyesi’nin bulunduğu yer mezarlık iken,1935 yılında mezarlık nakledilmiş;bu nakil sırasında mezarlıkta bulunan ve üzerleri eski yazı ve resimlerle süslü olan birçok mezar taşı,kitabe ve benzeri tarihi eser korunmak üzere Eşrefbey İlkokulu’nun bahçesine konmuş;ancak,iyi korunamaması sebebiyle bu tarihi eserlerden sadece bir taş Anibal Mezarlığı’nda koruma altına alınabilmiştir
1928 yılından itibaren okul müdürü olarak görev yaptıkları bilinen Demir Ali DİLEK,Mustafa ATABEK,Fevzi ÖZKAYA,(Galatasaraylı eski futbolcu Naci ÖZKAYA’nın ağabeyi) Şinasi ATAY hem okul müdürü,hem de İlçe Maarif Müdürlüğü görevlerinde bulunmuşlardır
Daha sonra sırasıyla Latif YALAZ,Necip SULU,Mikail ULAŞ,Yüzer SEL,Metin ÖZGEN VE Cahit PENEKLİOĞLU okul müdürlüğü görevini yürütmüşler;17/07/2006 tarihinden itibaren de okulumuz müdürlüğünü Muhittin ÖZTEN yürütmektedir
Okulumuz 1954 ve 1985 yıllarında iki kez onarım görmüş;1991 yılında eski bina yıkılarak bugünkü bina yapılmış ve okul iköğretime dönüştürülmüştür
Okulumuz 75Yıl Salonu 1998 yılında öğrenci velilerimizin,hayırsever iş adamlarımızın,o dönemdeki okul müdürü,idareci ve öğretmenlerimizin katkılarıyla;kantinimiz kantin yüklenicimiz Fahrettin BATI tarafınca;Teknoloji Tasarım Atölyemiz 1997 yılında okulumuzda resim öğretmeni olarak görev yapan ve beynindeki tümör nedeniyle vefat eden Zuhal ARSLANPAY adına açılan yardım kampanyasından artan parayla;Kütüphanemiz 1996 yılında işadamı Abdulkadir ÖZPEHLİVAN tarafınca;Spor Odası ve Okul-Aile Birliği Yönetim Kurulu Odası,Harita Odası ve Su Deposu okul imkanlarıyla;Okul müdürü odası teşrifi işadamı Mürsel KILIÇ,ATATÜRK BÜSTÜMÜZ öğrenci velimiz Graneda Taş Ocağı İşletmecisi Muhammet İSMAİL tarafınca yaptırılmıştır
Katkıları olan,katkıları halen devam eden tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eder,şükranlarımızı sunarız

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com