Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Güzellik & Bakım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alınması, benler, cerrahi, estetiği, plastik, türkiyede

Türkiyede Benler Ben Estetiği Ben Alınması Plastik Cerrahi

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Halk arasında et beni ya da ben olarak bilinen nevus, bazı durumlarda çok tehlikeli olabilir Bu nedenle benlerle ilgili olarak özellikle huy değişimleri durumunda kısa sürede estetik doktorunuza başvurunuz Huy değişimleri konusunu açacak olursak, yıllardır mevcut olan bir ben renginde değişme, çapında hızla büyüme, üzerinde kanama, kabuklanma olması, ben etrafında uydu şeklinde yeni küçük benlerin çıkması huy değişmesi ya da dejenerasyon belirtileri olarak bilinir Bu durumlarda ben içinde bulunan hücreler kanser yönünde özellik değiştirmiş olabilir Bu durumda ben dışından belli bir normal doku sınırı ile birlikte çıkarılır (eksizyon) ve patolojik incelemeye gönderilir Her insanda en az ortalama 10 civarında ben vardır Tüm benleri çıkarmak bu nedenle gerekmez ancak özellikle güneşe maruz yüz ve eller gibi bölgeler, travmaya daha çok maruz kalan boyun omuz sütyen bölgesi gibi kısımlardaki benlerin alınması daha yararlı olacaktır Bunun dışında ancak yukarda sayılan şüpheli durumlarda ben ya da nevus alınması doğru olur

Ufak benlerin kriyo (dondurarak) ya da lazer ile çıkarılması ya da koterize edilmesi (yakılması) durumunda ben dokusu tahrip olacağı için patolojik inceleme yapılamaz Bu durumda eğer kötü huylu bir ben ise kanser hücreleri tamamen tahrip olmayabilir, geride kalan hücreler, etraf dokulara ya da organlara yayılabilir Ayrıca ben patolojik incelemesinde kötü huylu bir lezyon olduğu anlaşılırsa tanıya göre tekrar daha geniş bir eksizyon gerekebilir Cerrahi dışında yöntemlerle ben alınması durumunda ben patolojik olarak incelenemeyeceği için kanser ise atlanmış olabilir Bu arada kanser yayılabilir ya da nüks edebilir
Özellikle yüzdeki benlerin estetik cerrahi ile alınması durumunda çok ince bir iz kalacaktır Genellikle ameliyat lokal anestezi ile yapılır İz oranı her insanda farklı olmaktadır Ancak 6-12 ayda iz beyazlaşarak azalmaktadır Beyaz tenli renkli gözlü hastalarda iz genellikle daha az kalmaktadır Aynı hastanın farklı bölgelerinde farklı oranda iz kalabilmektedir İzin ne kadar kalacağını önceden belirlemek mümkün değildir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com