Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bitkileri, nelerdir, sac

Saç Bitkileri Nelerdir Nedir

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

zeytinyağı ve sarmısağın vücuda sayısız faydası vardır ki örneğin tin süresi ayet 1 ''incire ve zeytine andolsun'' duryani rabbim bu iki şifalı bitki için yemin etmiştir ve insanlara resmen bunları kullanmalarını önermiştir şüphesiz bunda bir şifa olduğunu bahsetmiştir

aynı şekilde sarmısak da doğal antibiyotiktir sayısız faydası vardır

lokman ekim birgün köyde hastaya şifa vermeye gider köye girerken burnuna sarmısak kokusu gelir ve yanındakilere bu köyde sarmısak vardır sarmısağın olduğu yerde bana gerek yoktur dermesela ben saf zeytinyağını 3 -4 günde bir saçıma sürüp 2-3 saat bekletip yıkıyorum yaklaşık 1 aydır bu şekilde devam ediyorum sebebide nizoralı günlük kullanıyorum saçlarımı hafif kurutuyor bende bu nedenle zeytinyağı kullanıyorum ve son 1 ayda saçlarımda gözle görülür değişiklikler başladı neyse çok yazdım ama diyeceğim o ki zeytinyağı ve sarmısağın bana göre yan etkisinin olması imkansız gibi bişey

Saç dökülmesi ile ilgili olan karışımlar

bir kaç tane yazıyım çok var çünküdevamını ara ara yazarım bu konudan

-1 baş kuru sarmısak ateşte pişirilip ezilirkülüne 1 çorba kaşığı zeytinyağı konup karıştırılıryatmadan önce saç diplerine işleyecek şekilde sürülürtemiz bir tülbentle sürülüp yatılırsabah katranlı sabun ve bol suyla yıkanır

-20 bardak kaynar suya 1 çorba kaşığı çok ince kıyılmış ısırganotu konuryarım saa bekletıldıkten sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülüryatmadan önce bu suyla saç dipleri ovularak yıkanır

-10 bardak suya 3 tutam lavanta çiçeği,3 çorba kaşığı ısırgan tohumu,3 çorba kaşığı dövülmüş dulavrat otu kökü ve 3 tutam biberiye konur10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülürsuyu ile saçlar yıkanır

yağlı saçlar için; kekik,sedir,limon suyu,dulavrat otu kökü ile ilgili karışımlar var

-4 bardak suya 1 avuç ufalanmış dulavrat otu kökü koyulur10 dk kaynatıldıktan sonra yarım saat bekletilirsonra süzülüp,saç dipleri ovulur

10 dk sonra bol yağmur suyu ile yıkanırhaftada 2 kez yapılması öneriliyor

-4 bardak suya 1 tutam kekik,1 tutam sedir koyulur10 dk kaynatılıp süzülür1 su bardağı limon suyu ilave edilirsaç dipleri ovularak yıkanıryine haftada 2 kere yazıyor

Saç dökülmesi nasıl önlenir yada seyrek saçlar nasıl gürleşir ?

Saçlarınız mevsime ve kullandığınız saç ürünlerine bağlı olmaksızın dökülüyor ve belirgin şekilde seyrekleşiyorsa bitkisel ama %100 etkili bir çözüm bir avuç karanfili 1 lt suya (suyun kavanoz içinde olması birincil tercihimiz ayrıca kapağı kapalı olursa daha iyi olur hijyen açısından bunuda belirttikten sonra )gelelim hazırlama aşamasına elimizdeki bir avuç karanfili 1lt su ile dolu kavonaza koyuyor ve 1 gün karanlık ortamda bırakıyoruz 1 günün sonunda hazırlanan bu karışımdaki siyah suyu bir kaba alıyoruz artık işimiz bu siyah suyla Bu suyu haftada 5 kez saç diplerinize sürüp tarayabilir yada banyo sonrası durulama suyuna uygulayabilirsiniz uyguladıktan sonra mucizevi etkisini sizde göreceksiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com