Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
isimleri, kıtaların, okyanus

Okyanus Ve Kıtaların İsimleri

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Okyanus Ve Kıtaların İsimleri

Okyanus ve kıtaların isimleri

Kıta, yeryüzünü oluşturan etrafı deniz ve okyanuslarla çevrili olan büyük kara parçasıdır Kıtaları birbirinden ayıran ise boğazlar ve okyanuslardır Dünyamız üzerinde 7 tane kıta vardır Bu kıtaların ve dünyamız üzerindeki okyanusların isimlerini, İngilizce karşılıklarını ve kullanımlarına ait örnekleri bu konu içerisinde göreceğiz 7 adet kıtanın ve 3 adet okyanusun isimleri ve İngilizce karşılıkları aşağıdaki gibidir

Kıtalar:

Asya = Asia

Avrupa = Europe

Afrika = Africa

Kuzey Amerika = North America

Güney Amerika = South America

Okyanusya = Oceania

Antarktika = Antartica

Okyanuslar:

Atlas Okyanusu = Atlantic Ocean

Büyük Okyanus = Pacific Ocean

Hint Okyanusu = Indian Ocean

Arktik Okyanusu = Arctic ocean

Güney Okyanusu = Southern Ocean

Örnek:

A: Which continent is the biggest continent? Hangi kıta en büyük kıtadır?

B: The biggest continent is Asia En büyük kıta Asya’dır

A: Do you know the continent is located on the east side of Atlantic Ocean? Atlantik Okyanusu’nun doğusunda bulunan kıtanın hangisi olduğunu biliyor musun?

B: Yes, I know The continent on the east side of the Atlantic Ocean is Africa Wvwt, biliyorum Atlantik Okyanusu’nun douğusunda bulunan kıta Afrika kıtasıdır

A: Right, congratulations! Doğru, tebrikler!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com