Kuantum Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuantum Tedavisi Hangi Durumlarda UygulanırKuantum tedavisi hangi durumlarda uygulanır Kuantum yöntemi ameliyatı kabul edemeyecek kadar yaşlı hastalarda , ilaç tedavisine cevap verilemeyen durumlarda , kireçlenme , omurilik dejenerasyonları ve kronik rahatsızlık durumlarında uygulanıyor Namık Kemal Üniversitesi, (NKÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd Doç Dr Cengiz Mordeniz uygulanan 100 kadar hastada %90 lık bir başarı elde edildiğini belirtiyor Rusya’da geliştirilen bu yöntem farklı alanlarda da kullanılıyor Örneğin ; Rusya’da kuantum yöntemiyle daha dayanıklı tohumların yetiştirildiği kaydedildi Bazı durumlarda hayvanlar üzerinde de uygulanıyor at gibi yarış hayvanlarında bu yöntemle yarış sırasında daha dayanıklı olmaları sağlanıyor Aynı şekilde bu yöntem insan üzerinde kulanılarak dayanıklılık ve direnç arttırılabilir Bu tedaviyi uygulayan Trakya’da bir merkez bulunuyor Hiçbir yan etkisinin olmaması bu tedavi yöntemini daha seçilir kılıyor ve ilerleyen dönemlerde daha da yaygın olarak kullanılması mümkün |
|