Belleği Güçlendiren Vitaminler Hangileri? |
10-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Belleği Güçlendiren Vitaminler Hangileri?Belleği güçlendiren vitaminler hangileri? B12 vitamini desteğinin belleğe iyi geldiği şu veya bu nedenle ortaya çıkan bellek sorunlarını az da olsa hafiflettiği düşüncesindeyim Özellikle B12 noksanlığında noksanlığın giderilmesi belleği olumlu yönde etkiliyor Omega-3 yağlarının özellikle DHA’nın da güçlü bir bellek desteği olduğu kesindir omega-3 yağları depresyondan kaynaklanan bellek sorunlarında bile faydalı olabiliyor Bitkisel destekler arasında ginkgo biloba en ünlü bellek desteği olarak kabul edilyor Ginkgo haplarının faydalı olduğunu gösteren çalışmalar da var, ciddi bir işe yaramadığını gösteren araştırma sonuçları da mevcut Ben saf ginkgo özlerinin faydalı olabileceğini düşünenlerdenim Ginseng ve hüperzin-A gibi desteklerde de faydalananlar var ama ben ginsengin daha ziyade bilinçsel keskinliği ve odaklanmayı güçlendirdiği kanaatindeyim Bazı tamamlayıcı tıp uzmanları belleği desteklemek amacıyla magnezyumdan da faydalanıyor Bellek destekleri listesine fosfatidilserini, lesitini, hatta karnitini de ekleyenler var ama ben bunların bellek desteği olarak faydalı olabileceği kanaatinde değilim |
|