Fırında Patates Oturtması Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patates Oturtması Yemek TarifleriFırında Patates Oturtması Yemek Tarifleri Tarifleri Malzemeler 5-6 adet patates kızartmak için sıvı yağ Sosu için: 1 adet domates 2-3 diş sarımsak 2-3 adet yeşil biber Üzerine dökülecek suyu için: 1 yemek kaşığı salça (domates veya biber olabilir, karşıkta olabilir) 15 su bardağı su Hazırlanışı Patatesler soyulur, yuvarlak dilimler halinde kızgın yağa atılır ve kızartılır Bir tava içine yeşil biberlerimizi ince ince doğrayıp biraz da yağ damlatarak kavrulmasını sağlarız Kavrulan biberleri tavadan alıp bir tabakta bekletiriz Bu arada kızaran patateslerimizi borcamın içine alırız Patates kızartma işlemi bitince üzerine biberlerimizi serperek veya yayarak ortasına dökeriz Tekrar bir tava içinde domatesimizi rendeleyerek içine sarımsakları da doğrayıp biraz kavururuz Bir taraftan da bir kase içinde salçamızı alıp üzerine su ilave ederek salçayı sulandırırız Sulanan salçayı patateslerin kenarından hafif üzerinde sızdırarak gezdiririz, üzerine tavadaki rendelenmiş domates sosunu da alıp dökeriz ve son olarak 1,5 su bardağı suyu borcamın kenarından eşit miktarda fazla patateslerin üzerine çıkmayacak şekilde dökeriz Önceden ısıtılmış fırına 180 derecede pişermeye bırakırız Fırında salçalı suyu biraz çekince ve mat bir görünüm alıncaya kadar birde biberleri hafif kızarıncaya kadar bekletiriz ( fırında kalma süresi 15-25 dk arası) Afiyet olsun… Not: Resimde ben bir fırına verilmemiş halini verdim çünkü fırına verilen görüntüde bu kadar canlı degil patetesler fırına girince suyunu çekip mat bir görüntü alıyor ben sizlere bu durumu daha iyi izah edebilmek adına canlı olan resmi tercih edip daha iyi anlatmış olacağımın kabulundeyim Yemeğin ismi de zaten buradan geliyor patatesler oturuyor salçalı suya ve parlaklığı kayboluyor Tam yaza özel lezzetlerden diyebilirim zira kızaran patates fırında olunca daha önce kızartılmamış bir tat veriyor damakta |
|