Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4 |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Düm Tek Kıvrım kıvrım kıvrılarak döngülerek Edalı işveli göz süzerek Gerdan kırarak bel bükerek Vur tefe vur tefe düm düm tek Desinler rüzgar gibi saçları Kalem misali siyah kaşları Bakışıyla anlatır aşkları Vur tefe vur tefe düm düm tek Şarkılar söyleyerek ve hep gülerek Ritmine uyupta dansederek Doldurup doldurup şarap içerek Bu gece neş'enin gecesi olsun |
10-14-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Firuze Bir gün dönüp bakınca düşler İçmiş olursa yudum yudum yıllarını Ağla ağla firuze ağla anlat Bir zaman ne dayanılmaz güzellikte olduğunu Kıskanır rengini baharda yeşiller Sevda büyüsü gibisin sen Firuze Sen nazıI bir çiçek bir orman kuytusu Hüzün büyüsü gibisin sen Firuze Duru bir su gibi bazen volkan gibi Bazen bir deli rüzgar gibi Gözlerinde telaş yIllar sence yavaş Acelen ne bekle Firuze Acılı bir bakış yerleşirse eğer Kirpiğinin ucundan göz bebeğine Herşeyin bedeli var güzelliğininde Bir gün gelir ödenir öde Firuze |
10-14-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4İkinci Bahar Gamze gamze bir gülüver şimdi Beni göğsüne alıver şimdi Mevsimi geldi susadım aşka Benimle bir bütün oluver şimdi İkinci bahar yaşıyor ömrüm Gel benim yarim oluver şimdi Seni gül gibi öpe koklaya Gözümden dilimden sakınır saklar Bu günkü aklımla severim şimdi Şiirler şarkılar söyleyerek Mehtabı birlikte seyrederek Benimle bir rüya kuruver şimdi |
10-14-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Neredesin Erken geldi o mevsim Zamandan korkuyorum Bu beyazlar yaşım değil Yaşadıklarımdan iz Sevgiler sevgiler Özlemler ayrılıklar Kavgalar çelişkiler Kalırmı çizgisiz Gözlerim yanımda Bir zaman dudağımda Olmayan izler kimsiniz Yolun yarısı bile değilken Yıllar beni nasıl geçtiniz Hala umutlarla uyanırken Gençliğime çizgi çektiniz Hani o çok sevenler Ey dostlar sevgililer Ben burdayım ya siz neredesiniz |
10-14-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Şöyle Yürekli Bir Sevda Ansızın uçup oklar saplandı hep Sözlerinden yıllar yılı şu gönlüme Bak sevdamın göç mevsimi geldi Uçuyor artık başka yüreklere Şöyle yürekli bir sevdam olmadı Alsın götürsün beni ta güneşlere Öykü diken sevgilerin kanatlarına sarsın beni Senle enginken en saf dengeli Aşkla yoğruldum bittiği zamansız Anlamazsın ki sorma boşuna Kim seslenen kim yapa yalnız |
10-14-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Zavallı Bir Gece Bu gece ben şarkıların kederiyle içip Duman duman savrularak dağılmak istiyorum Bilmediğim sokakların yabancı insanına Kaynaşarak efkarımı dağıtmak istiyorum Bu gece ben gerçeğimden uzaklaşıp giderek Düşlediğim dünyaları seyrederek görerek Boynu bükülü bir köşede kadehiyle yarışan birine Teselli vermek onunla gülmek ağlamak istiyorum Kaderci bir şarkıyla of çekip de söyle Büyülü bir aşk arıyorum Bu gece ben cebimdeki en son kuruşa kadar Yiyip içip gezip tozup tükenmek istiyorum Gün ışırken yalpa yalpa sallanıpta giderek Evin yolunu bile şaşırıp kaybolmak istiyorum |
10-14-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Zelzele Bugece şehirde bir tevekkül var Can alış verişte her taraf hazar Ayaklar altında hey sabaha kadar Kubbeler hu çeker kullar sallanır Bu nasıl ibadet kimin çağrısı Bütün bakışlarda safran sarısı Evler secde etmiş hey gece yarısı Adalar hu çeker göller sallanır Ne yardan haber var artık ne serden Göz gözü görmüyor tozdan topraktan Telgraf telgraf ayrılıklardan Direkler hu çeker teller sallanır Nedir topraktaki bu iniş kalkış Bir tarafta ecel bir tarafda kış Bütün bahçelerde hey ayin başlamış Ağaçlar hu çeker dallar sallanır |
10-14-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Ah Mazi Titresin bir mum alevinde o eski günler Bir gümüş çerçeveden seyret yine maziyi Bir nezaket bir ince söz belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Ah nerede hani ah nerede hani Bir şiir gibi narin ve sevdalıydı geçen o zaman Ah yanarım yanar ah yüreğim sızlar Bu bir vazgeçiş mi yoksa Bir hasret ki her sabah gün ağarırken ben Dilerim yeterki gün eksilmesin penceremden Bir nezaket bir ince söz duvarda belki O sararmış resmin hayat bulur yeniden Kaldırımlara sümbüli bir yağmur inerdi Ve tiz bir kadın sesinde bir devir inlerdi |
10-14-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Ali Namluna dayanır yola dalarsın Duruşun bakışın yaman be Ali Boşuna tetiği ne kurcalarsın Var daha ateşe zaman be Ali Yıllanmış bir çınar pusuluk yerin Nerdeyse gelecek beklediklerin Var iki atlı can-ı kederin Desene işleri duman be Ali Onu sen büyütte söğüt boyunca Kendini ellere versin o gonca Sözüme kanmadın vurdu uyunca Köylündü gözünü yuman be Ali Geldiler beklenen çiftler ormana Duruyor iki genç ne hoş yan yana Bir kurşun kadına birde çobana İnlesin orman be yıllarca Ali Görünce uzanmış yar kucağına Boynunu dolamış zülfü bağına Kurşunu kahpeye atacağına Kendine çevirdin aman be Ali |
10-14-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Beni Unutma Bir gün daha yaşandı ve bitti Küçük sevinçleri ve küçük kederleriyle Herhangi bir gündü çok önemli değildi Seni düşündüğüm bir kaç andan başka Bilirim herkes boyuna düşeni yaşar Ve her yeni günde değişir hep bir şeyler Sende kendi payından bir hatıra seç ne olur Ve o ben olayım unutma beni unutma Beni unutma unutma beni unutma Bilirsin unutulmak dokunurya her insana Sende kendi payından bir hatıra seç Ve o ben olayım unutma beni unutma Bilirmisin seni gerçekten sevdim Sevdiğim daha bir çok şeyin arasında Bir tek seni seçtim hatıralar arasından Sebep diye bir küçük mutluluğum |
10-14-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Değer mi Hiç Bir rüya görür gibi Seninle bulutlara uçtuğumda Bir ateş yakar beni Sevginle tutuştuğumu sanırdım Yağmur olup damla damla Öperdim öperdim dudaklarından Bir nehir gibi çağlar Akardum akardum damarlarundan Değer mi hiç değer mi hiç Değer mi değer mi değer mi söyle Bir rüya ömür boyu Sürer mi sürer mi sürer mi böyle Değer canım değer elbet Değer bir tanem aşk için her şeye Ne hayal nede gerçek Engel mi kanatlanmadan uçmaya --->: Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4 frmacil sayfa 2iki --->: Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4 |
10-14-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Git Madem ki istiyorsun öyleyse durma git Beni düşünme rahat ol yalnız kalabilirim Sende bilirsin hiç bir acı sonsuza dek sürmez Hatta her an yeniden sevebilirim Olmazdı bende biliyorum haklısın haydi git Korkma seninle gerçekten dost olabilirim Aslında bende uzun zamandan beridir sana Ayrılmak istediğimi söylemedim haydi git Git Git Gitme dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim İkimiz içinde doğru olan böylesi git İnan bana sandığın kadar üzgün değilim İçimde yepyeni bir hayata başlamanın Sevinci ve heyecanı var artık git |
10-14-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Kolay Değil Biraz daha sarıp sarmala beni Biraz daha dokun yalnızlığıma Biraz anla ne demek istediğimi Biraz dinle duygularımın dilini Biraz daha kalda düşün yeniden Biraz anla bendeki bu hüzün neden Biraz anla biraz dinle biraz da sev Kolay değil kolay olmaz o kadar Kolay değil olursa bu bir olay İki insan sevgiyle bir arada Kolay değil olursa bu bir olay Bin bir defa ah şu kalbim kırıldı Bu izler hep o eski acılardan Cesaretim hemen hemen hiç kalmadı Çok denedim denedim ama olmadı |
10-14-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Sonbahar Alır gider beni sarı rüzgarlarıyla sonbahar Gelir anılardan bir davet çocukluğum canlanır Bir varmış bir yokmuş diye başlardı bütün masallar Hani nerde o masum ve daha bozulmamış rüyalar Sedef sedef olurdu açardı nilüferler Ve kanatları tülden fildişi kelebekler Bir martı misali tek başıma uçardım Hani nerde üstünde uçtuğum mor denizler Sevgiden saygıdan bir altın kafes ördüm İnançlarım kilit kilit oldu üstüme Asıp bedenimi bendeki beni gördüm Hani nerde uğrunda azaldığım değerler Ellerim soğuk şimdi üşüyor dudaklarım Göğsüne düştü başım o çiçekten yıllarım En son baharmış |
10-14-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sezen Aksu Şarkı Sözleri 4Ünzile Ünzile insan dolu On kardeş beşi ölü Büyüdükçe un ufak Ve gelirde görücü İnci gibi dişi Görücü bilir işi Soğudum ağlar gider Olur hatun kişi Varmadan sekizine Ergin oldu ünzile Hem çocuk hemde kadın Onikisinde ana Bir gül gibi al ve narin Bir su gibi saydam ve sakin Susar kadın ünzile Yağmuru kim dokuyor Ünzile kaç koyun ediyor Dayaktan uslanalı Hiçbir şey sormuyor Korkar durur gitmez Koyun en son çitine İnanır o sınırda dünyanın bittiğine Ünzile insan dolu Bilinmezlere gebe Sırların mihnetini Yükleyipte beline |
|