Ankara Manileri -Ankara Halk Manileri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Manileri -Ankara Halk ManileriAnkara manileri Ankara halk manileri *Ahlat'ın yoncaları Çiçek açıp goncalar El vurmayın gelinler Asker olup gocaları *Altın kalbur derindir Suları çok serindir Bu Ahlat'ın kızları Bağ evinde gelindir *Atım var katırım var Elimde satırım var Vallahi öldürürdüm Oğlunun hetiri var *Aya baktım ay iki Saydım baktım on iki Ellerin yari geldi Hani bizim kör tilki *Bağda gezersen oğlan Fesin egersen oğlan Fes nedir püskül nedir Aslan gözelsen oğlan *Çayır üstünde minder Üzün üzüme dönder Eğer üzün dönmezsen Ayda bir selam gönder *Çubuğum ark içinde Dönüyor çark içinde Kurban olam o boyan Dolanır halk içinde *Dam başında kediler Miyav miyav dediler İki gelin bir olup Kaynanayı yediler *Dama serdim hesiri Al goynuna yesiri Eğer gaynanam ölürse Ev olur arı sili *Davşanlar kaçtı dağa Su doldurdum bardağa Bu zamanın insanı Zengine diyor ağa *Dolaba koydum fincan İçine koydum mercan Kaynanamın adını Koydum kuyruklu sıçan *Evlerinin önü iğde İğdenin dalı yerde Can kurban canım kurban İbrahim kimin iğide *Feleğin altın teşti Sinemi deldi geçti İspat eyle ey felek Hangi günüm şen geçti *Havuz başı mermeri Men almanam berberi Tıraş eder kelleri Pis pis kokar elleri *Havuz başı su başı Men almanam unbaşı Olursa çavuş oldun Dosta düşmana karşı *Hay heliler heriler Birden dolmuş deliler Acebim ona gelir Akşam nece gelirler *İki gemi yanyana Men istemem kaynana Olursa baldız olsun O defolur bir yana *İlan aktı kamışa Su verin susamışa Mevlam sabırlar versin Yarından ayrılmışa *Kar yağar lapa lapa Bizim evin damına Kız seni alacağım Ananın inadına *Kayadan yenmem diyor Basmadan giymem diyor Olursa atlas olsun Koynuna girmem diyor *Kaynanalar yılandır Her sözleri yalandır Gelinler mor çiçektir Her sözleri gerçektir *Maydanoz ot değil mi Yaprağı dört değil mi Men sennen ayrılmışam Bu mene dert değil mi *Mektup yazdım aradan Dağlar çıksın aradan İlahi sen kavuştur Yeri gögü yaradan *Mektup yazdım karadan Dağlar çıksın aradan İkimizi kavuştur Yeri göğü yaradan *Sabahın ilk ezanı Çağır mektup yazanı İlahi sen kavuştur Hasret ile gezeni *Şeftali değer ağlar Dalını eğer ağlar Valla men ağlamınem Dert derde değer ağlar |
|