Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aplikohet, feve, islamit, nuk, përveç, pse, tjera, vlefshmëria

Vlefshmëria E Feve Të Tjera Përveç İslamit Pse Nuk Aplikohet?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vlefshmëria E Feve Të Tjera Përveç İslamit Pse Nuk Aplikohet?

Vlefshmëria e feve të tjera përveç Islamit Pse Nuk aplikohet?
Hakkında Vlefshmëria e feve të tjera përveç Islamit Pse Nuk aplikohet?

Vlefshmëria e feve të tjera përveç Islamit Pse Nuk aplikohet?

periudha të ndryshme të historisë së veçantë të popullit që më ka dërguar profetët dhe feve Allahut, si fe e fundit për ta si Profeti i Islamit dhe profetit të fundit Muhamedi (as) ka dërguar Sigurimin e feve të vjetra, të tilla si ardhja e Islamit, Judaizmi dhe Krishterimi erdhi fundi Kjo është po aq, kur një ligj i ri, nenit të shfuqizuar ligjin e vjetër të hiqet Sa për përfundimtare e Allahut fesë islame dhe të Ligjit Hyjnor, vlefshmërinë e feve të vjetra dhe ligjeve hyjnore ka përfunduar Fetë kryesore janë arsye tjetër përveç fesë islame që kërkon të heqë nga shfuqizohet si vijon: 1 - Para së gjithash, fetë e vjetra, vetëm një kohë të caktuar dhe janë adresuar për njerëzit e një lagje të caktuara Në Islam, të gjitha-nga thirrje të gjithë njerëzimit Përgjithshme dhe mbulon mesazh ftesë për të universit 2 - feve të vjetra, marrësi ka qenë i vetmi popull në kohën e tyre I zgjedh njerëzit e asaj kohe ishte afër me mizoritë e vrazhdë dhe temperamentet Në njohuri, qytetërimit, ata ishin kthyer në ide dhe të kuptuarit Transportit dhe komunikimit objekteve, një gjendje primitive , Çdo rajon i kulturës besimet, zakonet dhe praktikat e ndryshme shkëmbimin e ndërsjellë të ideve dhe kulturës është edhe shumë e dobët Prandaj, çdo lagje e profetëve të vijnë veç e veç, nuk ishte një tjetër nevoja për të dërguar çdo fetë e tjera Koha kalon dijes njerëzore, ideve, kulturës dhe qytetërimit të ruajtur një zhvillim të konsiderueshëm në aspektin e ce, ish nuk mund të përgjigjet në nevojat e popullatës lokale kanë bërë jo më dëgjon I Plotfuqishmi për të Drejtat e fesë islame, njerëz që më ka dërguar më të fundit Feja e Islamit, 1400 vjet më parë njeri në botë, njerëzit modern të sot dhe nesër deri në kalimin e pronës të të gjithë njerëzimit, trajtimin e aftësisë të një feje Në këtë drejtim, në ofrimin e kujdesit dhe është e vlefshme deri në ditën e kijametit 3 - feve të vjetra, me kalimin e kohës, në bestytni, besimet përzier me pavërtetësi Bazë të unitetit të besimit të Perëndisë, besimi se monoteizmi ishte e humbur Islami është ende dita e parë me freskinë dhe pastërtinë, mbetet i paprekur Si rezultat, ne mund të themi: fe tjetër përveç fesë islame, dhe fener si një pishtar ndriçues një rrugë gjatë natës Në Islam, të gjithë forcën e diellit ndriçon botën Dielli ka lindur, pasi pishtari ka më asnjë nevojë për rrugë është atje?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com