|
|
Konu Araçları |
etmesi, gerekir, ile, meşru, tevessül, yollarından |
Meşru Tevessül Yollarından Biri İle Tevessül Etmesi Gerekir |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Meşru Tevessül Yollarından Biri İle Tevessül Etmesi GerekirMeşru Tevessül Yollarından Biri İle Tevessül Etmesi Gerekir Hakkında Meşru Tevessül Yollarından Biri İle Tevessül Etmesi Gerekir Meşru Tevessül Yollarından Biri İle Tevessül Etmesi Gerekir Meşru tevessülün nevileri üçtür: a) Allah-u Teâlâ’nın isimlerinden veya sıfatlarından biri ile tevessül etmek: “Ey Allah’ım! Tek İlah sensin, senden başka ilah yok, Rahman’sın, Rahim’sin, Senden bana rahmet etmeni ve beni bağışlamanı istiyorum” demesi gibi Yahut “Ey Rahman! Bana rahmet et, Ey Kerim! Bana ikram et” demesi gibi Bu nevi tevessülün delili Allah-u Teâlânın şu buyruğudur: “En güzel isimler Allah’ındır O isimlerle Allah’a dua edin Onun isimleri hakkında sapıtanları bırakın, onlar yaptıklarının karşılığını göreceklerdir” A’raf 180 b) Salih amellerle Allah’a tevessül etmek Mağara arkadaşlarının kıssasının içeriği, bu nevi tevessüldendir Onlardan her biri yapmış olduğu salih bir amelle Allah’a tevessül etmişti de Allah da dualarına icabet etmişti Buhari 3279 c) Hayatta bulunan salih bir kimsenin duası ile Allah’a tevessül etmek Buhari 964 |
|