Peygamberimizin Çok Okuduğu Dualardan Biri |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimizin Çok Okuduğu Dualardan BiriPeygamberimizin çok okuduğu dualardan biri Hakkında Peygamberimizin çok okuduğu dualardan biri Peygamberimizin çok okuduğu dualardan biri Allahümme inni eselükes-sıhhate vel-afiyete vel-emanete ve hüsnel-hulkı verrıdae bilkaderi birahmetike ya Erhamerrahimin Manası : Ya Rabbi, senden, sıhhat ve afiyet ve emanete hıyanet etmemek ve güzel ahlak ve kaderden razı olmak isiyorum Ey merhamet sahiplerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için, bunları bana ver! |
Peygamberimizin Çok Okuduğu Dualardan Biri |
10-11-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peygamberimizin Çok Okuduğu Dualardan BiriDUA NEDIR?Dua; kulun Allah 'tan yardim istemesi, iyilik ve rahmet dilemesi demektir Bilindigi gibi insani yaratan ve yasatan Allah'tir Her an Allah'a muhtaç olan insan, sikintiya düstügü zaman da yine ona siginir , arzu ve isteklerini ona arzeder Allah'in büyüklügü ve sonsuz kudreti karsisinda kendi güçsüzlügünü idrak ederek, O'nun her seyi kusatan engin rahmetine olan ilitiyacini samimi duygularla dile getirir Dua, insanin gönülden Allah'a yönelmesi, hem kalbi hem de dili ile dileklerini O'na sunmasidir Bir kulun kendi acizligini itiraf ederek bütün benligi ile Allah'a yönelmesi ve kalbinin derinliklerinden gelen temiz duygularla ona dua etmesi ayni zamanda bir ibadettir Nitekim Peygamberimiz (sas) ''Dua, ibadettir '' (1) sözü ile bunu en güzel sekilde ifade etmistir |
|