Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kadınların, namazı

Kadınların Namazı

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kadınların Namazı

Kadınların Namazı
Hakkında Kadınların Namazı

Selamun Aleykum,
Öncelikle dine bakış açımızı kuran ve sünnet çerçevesinde değiştirdiğiniz için ALLAH razı olsun
Ben kadınların namazlarındaki farklılıkların sebeplerini sormak istiyorum
1: Secdede dirsekleri yere değiyor
2:Rukuya erkekler kadar eğilmiyorlar
3:Ellerini göğüs hizasında bağlıyorlar

CEVAP:

Aziz mümine, kerim ilim talebesi,

Namazın erkân ve adabına ilişkin hususatı bizler Nebi'den almakla yükümlüyüz Çünkü bize o "Sallu kema raeytumuni usalli: Beni nasıl namaz kılıyor görüyorsanız, siz de öyle namaz kılın" buyurmuştur Rabbimiz de "Fezkuruni kema allemekum” beni size öğrettiğim gibi zikredin buyurmuştur Bendeniz kitab ve sahih sünnette kadının namazının erkeğinkinden ayrı olduğuna dair hiçbir şey bilmiyorum Bu konuda sahabeden de sahih bir uygulama olduğuna dair hiçbir delil bilmiyorum Bu birçok yeni uygulama gibi Anadolu'da ortaya çıkan bir uygulama gibi geliyor bana

Mustafa İslamoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com