Temel Hac'da |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Temel Hac'daTemel bir gün hacca gitmeye karar verir Fadime'ye gelir ; - Hakkını helal et ben hacca gidiyorum, der Fadime de ; - Bir şartla der, beni de götürürsen Temel ikna edemez Fadime’yi - Tamam, gel o zaman annelerimizle helalleşelim,der Temel'in annesine giderler; - Anne hakkını helal et biz hacca gidiyoruz,der Annesi de; - Bir şartla, beni de götürürsen Temel onu da ikna edemez ; - Tamam,der Hep birlikte Fadime'nin annesine giderler - Hakkını helal et biz hacca gidiyoruz, der Kayınvalide de aynı şekilde; - Bir şartla beni götürürsen,der Temel çaresiz Üçünü de alıp hacca gider Haccın gereklerini yerine getirirler Dönecekleri gün herkes son ibadetlerini ve tövbelerini yapmak için odalara geçer Temel odasına giderken annesinin tövbesin duyar: - Allahım beni affet temelin babasını 4 kez aldattım Temel inanmıyorum diyerek odasına doğru yürür İkinci odada kayınvalidesinin tövbesini duyar : - Allahım beni affet Fadime’nin babasını 8 kez aldattım" Temel duyduklarına inanamaz Son odada Fadime'nin tövbesini duyar: - Allahım beni affet Temel'i 1kez aldattım Temel büyük bir şok içerisinde odasına kapanır dizlerinin üstüne çökerek başlar tövbe etmeye: - Allah ım sen onları boş ver esas beni affet Huzuruna bu kadar oro……buyu getirdiğim için |
|