Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıldığı, gönüllerin, gözyaşı, penceredir, yaradana

Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir Gözyaşı

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir Gözyaşı

Arada sırada bir gariplik çöküyor üzerime ve hayat anlamsız, yaşamak gayesiz, düşünmek manasız geliyor bana Ve işte böyle anımda, minarelerden insanların gönüllerine akan bir ses; kulak ve kalbimin sesini açtı Bu ses ezandı

Doğduğumda kulaklarıma söylenen ilk fısıltı, şimdi beni çağırmaktan ziyade o yöne doğru çekiyor İnsanlar ise grup grup davete icabet etmiş, huzur ve saadet mekânı camilere yönelmişler Ben de Alemlerin Rabbi her şeyin sahibi yüce yaratıcı Allah'a sığındım ve abdest aldım

Günahlarımı yıkamaya ellerimden başladım Suyu temizleyici, İslâm'ı nur kılan yüce Allah'a hamdettim

Ağzımı yıkarken; Peygamber Efendimizin Kevser Havuzundan bir kase su niyaz ettim

Burnumu yıkarken; nimet ve cennetlerin, güzel kokularından istedim

Yüzümü yıkarken; bazı yüzlerin beyazlanacağı, bazı yüzlerin kararacağı günde yüzümü ak kıl diye Rabbime yalvardım

Sağ kolumu yıkarken; Allah'ım, amel defterimi sağ yanımdan ver, hesabımı kolaylaştır dedim

Sol kolumu yıkarken; amel defterimin sol ve arka tarafımdan verilmekten, şiddetli bir azap ile sorgulanmaktan Yüce Allah'a sığındım

Başımı mesh ederken; O'nun rahmet deryasından rahmet diledim

Boynumu mesh ederken, cehennem ateşinden azat olmayı murat ettim

Ayaklarımı yıkarken; birtakım ayakların kayacağı günde, benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl Allah'ım diye dua ettim

Yüzümü el ve ayaklarımı yıkarken; azalarımın işlediği bütün günahların su damlaları ile birlikte akıp gittiğini hissettim Ve insanların akın ettiği camiye yöneldim

Cami bir sığınak; çeşit çeşit dünyevi dertlerden, sıkıntılardan uzakta bir sığınak, bir huzurevi

Cami; İsteklerin, dua ve ibadetlerin yüce yaratıcıya arz edildiği, sunulduğu kutlu mekân

Cami: Müminin yaratılışının idrakine vararak, kulluğunu yerine getirmek için ibadete yöneldiği yer

Cami: Kalplerin arındığı, insanların buluştuğu, halleştiği yer

Gönül evi camii Huzur yeri camii Mutsuzluğa, huzursuzluğa yer yok bu kapıda Burası mağfiret kapısı, umutsuzluğa yer yok bu mekânda

Namaza durmak; ellerimin tersi ile dünyayı geride bırakıp, manevi iklimlere dalmak

Ağlamak Hislerin şairane terennümü, kalbin temizleyicisi Bu dünya için değil, ebediyete ağlamak Tonlaşan günah yığınlarını hafifletmek, taşlanan kalpleri yumuşatmak, sevgiye muhtaç gönülleri ferahlatmak için ağlamak Allah (cc) için ağlamak

Rahmani duyguların pınarıdır gözyaşı Gönüllerin Yaradan'a açıldığı penceredir gözyaşı Girdaptan kurtuluş sevincinin işaretidir gözyaşı Secde ve gözyaşı Hazreti Rasul'ün hatırası

Şimdi mutluyum İnanmış, teslim olmuş, müminlerin hali gibi mutluluğum; aydınlığa kavuşmanın sevincini yaşıyor ruhum

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com