Atatürk'ün Bazı Özdeyişleri |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Atatürk'ün Bazı Özdeyişleri- Ne mutlu "Türküm" diyene - Geldikleri gibi giderler - Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır - Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim - Yurtta sulh, cihanda sulh - Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum - Memleketin efendisi hakiki müstahsil olan köylüdür - Doğruyu söylemekten korkmayınız - Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir - Türkiye Cumhuriyeti mutlu, zengin ve muzaffer olacaktır - Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur - Ordular, ilk hedefiniz Akdenizdir İleri ! - Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek medeniyet seviyesine ve refaha ulaştırmaktır - Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür - Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz - Zafer, "Zafer benimdir" diyebilenindir Başarı ise, "Başaracağım" diye başlayarak sonunda "Başardım" diyebilenindir - Egemenlik verilmez, alınır - Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur - Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir - Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır - Hayatta en hakiki mürşit ilimdir - Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır - Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz - Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur |
|