Nokta Noktam |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Nokta NoktamDün bir dosttan, uzun bir mektup aldım Beni anlatmış sana ve sen ona "Unuttum artık onu" demişsin Hem bu sözü gülerek, Medar-ı iftihar ile söylemişsin Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Çünkü; unutmak için Önce unutulmak gerek Oysa ki sen, Hala bende esen, Eski kavak yelisin Unutamazsın Kan değil, tüküremezsin, silemezsin dudaklarına, dişimle yazdığım İki heceli adımı Unutamazsın Nokta Noktam Unutamazsın! Seninle biz, halâ bir kabukta İki badem içi gibiyiz Baharsın; kokacaksın Güneşsin; yakacaksın Sabah yatağım kadar rüyâ dolu Sabah yatağım kadar sıcaksın Unutamam Unutamazsın! Şimdilik bu kadar Öbür mektubuma daha diyeceklerim var Darılma bana, gücenme sakın Bursa günlerinin bembeyaz ufkundan Binlerce selam sana Bahar başladı nokta noktam Bursa da bahar, veriminde toprak ana Aylar var ki sana tek satır yazamadım Oysa ki şimdi mevsim bahar Ötüşlerde adın, kokuşlarda tadın var Artık yazmalıyım Takvime baktım bu sabah, Ayrılalı 36 ay olmuş Düşün ki Nokta Noktam 36 ay denilen nesne tam 13140 gün eder Bunca uzun ayrılıksa; İnan bana Nokta Noktam İnsanı, herşeye küskün eder İnan bana Dargınlığım herkese Ve tek hasretim sana Düşünüyorum Aşıklar pazarına çıkan yolu düşünüyorum Bu yolun sağında yükselen Her geçişinde penceresinden tebessümler gelen Bahçesinde iri yedi veren, Kayısı gülleri açan evi düşünüyorum Bir türlü gelmiyor düşüncelerimin ardı Bahar başladı Nokta Noktam Bursa da bahar, Gönül ufkunda yağmur bulutları Cennet olsa artik sevmiyorum Sevmiyorum sensiz baharı Bu gece Yılbaşı Bursa da kar yağıyor Nokta Noktam Bursa da kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi hatıralar Bursa da kar yağıyor, Bursa da kar Bu gece yılbaşı Bilirsin ki Nokta Noktam Yılbaşında hesaplanır Çoğu zaman insanların yaşı Bu gece yılbaşı Tokmaklarında yirmi dört hece Eğilip üstüme sessizce Şehrin kule saati Bilir misin Nokta Noktam? Bilir misin, bilir misin ne dedi? " kutlu olsun, yaş 22 dedi" Ve bir el saçlarımdan tutarak Kalbimi sana kadar sürükledi Bu gece yılbaşı, Bursa ayakta Çalınan Tuna dalgaları komşu plâkta Ne de kıvrak bu vals havası Başladı yine gönlümün Üç yıl evvel ki kanaması Ne günlerdi o günler cancağızım Ne günlerdi Ben, on yedisinde sevgilerin sisinde Başı duman duman bir kız Sen, yirmi üstünde Gönlü gördüğü her güzelliğe nişanlı Öylesiye bir delikanlı Ne çabuk geçti zaman Hey gidi Dünya hey Bu gece yılbaşı Dışarıda kar yağıyor ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi eski hatıralar Köşede bir kırlent, kırlentde bir resim Bursa da bahar Hava berrak, hava ılık Hava temiz Ve sularda sarmaşan gölgemiz Bu gece yılbaşı, Bursa ayakta Çalınan Tuna dalgaları değil artık Komşu plâkta Gönlüm bu diyardan çok çok uzakta Dışarıda kar yağıyor Dışarıda kar ve tütüyor gözlerimde Küllenmiş bir mangal gibi Eski hatıralar Rıza Polat Akkoyunlu |
|