Oktay Rıfat Telefon |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Rıfat TelefonTelefon Gözlerin var ya çekik kara kara Önce gözlerindi bacakların omuzun Damalı örtüde bir kase çorba gibi Buğulu bir lezzetti karı-kocalık Şimdi bir çınar yetişiyor içimde Bir şarkı söyleniyor uzun uzun Hürriyetin rüzgarlı bayrağı oldu Bize zaten aydınlığı sevdamızın Aman dayanamazsam ne etmeli Bütün pencereler üstlerine açık Kimler soyar çocukları kimler örter Biri onbir yaşında öteki küçük Ya anne diye bağırırsa uykusunda Belki korkmuş belki de susamıştır Geceleri su içmeye alışık Çorap öyle mi giyilir, don öyle mi bağlanır Gömleği bir tuhaf sarkıyor arkasında Çocuklara bakma dayanırım Gide gide çoğaldım ben halkım artık Dağ taş kalabalık kalabalık Satar mıyım onları onlar da çocuklarım Ben kadınım çocuklarımla varım Telefon nafele açmam seni Söylemez dillerim yarınla bağılı Tutmaz parmaklarım kocamdan belli Telefon benimki de analık Çocuklara bakma dayanırım Sevgiydim önce bir çeşit incelik Şimdi ise işe yarıyorum kaba saba Tuzlu bir deniz kokusu havada Benimle başladı bu müthiş tazelik Benimle yaklaştı güzel günler O günlerin eşiğinde beni hatırlayın Hatırlayın onların vahşetini Her telefon çalışta kesik kesik |
|