|
|
Konu Araçları |
baslayan, ile, sairler, sairlerimizin, siirleria, ünlü |
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan Sairler |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan SairlerYalnızlığım Ilık bir su gibidir içimde yalnızlığım, Yalnızlığım, ruhumda uzak bir ses gibidir Her sabah ufuklardan mavi şarkılar gelir, Ve her sabah ürperir içimde yalnızlığım Güneşim aydan sarı, yarınım dünden zorsa, Sarsın artık ömrümü tunç kandillerin isi Üşüyen ellerimden tutmalıydı birisi, Eğer benim gözlerim onları görmüyorsa Bir camın arkasında açılıyor güllerim, Havuzum pırıl pırıl yıkar bakışlarımı İşler temiz ziyalar suya nakışlarımı; Ruhumun dünyasından eser tahayyüllerim Rüya rüzgarlarında bir yaprak yalnızlığım Düşüncem bir neydir ki ürperir perde perde Belki bu mısralarım esecek gönüllerde Fakat herkese uzak kalacak,yalnızlığım FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA |
10-09-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan SairlerKalk Yiğitim! Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı Parçalandı bir kıtanın toprakları, Aslan payını aslan olmayan aldı Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı Tulgalı, tulgasız başlar alayı Kanadlı, kanadsız kuşlar Aşılmamış dağlar, çıkılmamıs yokuşlar Dağları, tasları akar sulariyle Şu tanıdık toprakta Bir büyük dünya parçası Fatihini aramakta Dünyayı ahretten ayıran Duvarları yık da gel, Ay doğar gibi, gün doğar gibi Şu kıpkızıl ufuktan çık da gel! Kalk yiğitim, yine dağ başını duman aldı Parçalandı bir kıtanın toprakları; Aslan payını aslan olmıyan aldı Kalk yiğitim, yine dağbaşını duman aldı Arif Nihat Asya |
10-09-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan Sairlerİnanmak Bardaktan seni içmek Seni teneffüs etmek havada Dolaşmak, dolaşmak sana dönmek Seni bulmak yuvada Yolumuzda aylar, yıllar Basamak basamak Basamakların çıkamadığı yere Kanatlarınla çıkmak Boşaltmak takvimden günleri Günlerin üstünden yollara bakmak Rüzgarla esmek, sularla akmak Baharı yollamak yollara Alıkoymak bir nisanın tadını Dışarda herkes gibi seslenmek sana Ve koynunda söylemek asıl adını İnanmak, inanmak, inanmak Ninnilerinle uyuyup, türkülerinle uyanmak Arif Nihat Asya |
10-09-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan SairlerAnne İlk kundağın Ben oldum, yavrum; İlk oyuncağın Ben oldum! Acı nedir Tatlı nedir bilmezdin Dilin damağın Ben oldum! Elinin ermediği Dilinin dönmediği Çağlarda, yavrum Kolun kanadın Ben oldum Dilin dudağın Ben oldum Belki kıskanırlar diye Gördüklerini Sakladım gözlerden Gülücüklerini Tülün duvağın Ben oldum! Artık isterlerse adımı Söylemesinler bana "Onun annesi" diyorlar Bu yeter sevgilim, bu yeter bana! Bir dediğini iki Etmiyeyim diye öyle çırpındım ki Ve seni öyle sevdim sana O kadar ısındım ki Usanmadım, yorulmadım, çekinmedim Gün oldu, kırdın İncinmedim; İlk oyuncağın, Ben oldum, yavrum Son oyuncağın Ben oldum Layık değildim Layık gördüler Annen oldum yavrum, Annen oldum! Arif Nihat Asya |
10-09-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan SairlerBayrak Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım Seni selamlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım Dalgalandığın yerde ne korku ne keder Gölgende bana da, bana da yer ver! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar! Yurda, ay-yıldızının ışığı yeter Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün Kızıllığında ısındık; Dağlardan çöllere düşürdüğü gün Gölgene sığındık Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim Tarihim, şerefim, şiirim, herşeyim; Yer yüzünde yer beğen: Nereye dikilmek istersen Söyle seni oraya dikeyim! Arif Nihat Asya |
10-09-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ünlü Sairlerimizin Siirleri...A İle Baslayan SairlerUnuttum Nasıldı Annemin Yüzü Unuttum, nasıldı annemin yüzü Unuttum, sesi nasıldı annemin Gece bir örtü olsun anılardan Kara yüreğime örtüneyim Unuttum, nasıldı annemin gülüşü Unuttum nasıldı ağlarken annem Yaşam sallasın kollarında beni Küçücük oğluyum onun ben Unuttum, elleri nasıldı annemin Unuttum gözleri nasıldı bakarken Kuru ot kokusu getirsin rüzgar Yağmur usulcacık yağarken Ataol Behramoğlu |
|