Saadet Un Bana Mektup Yazsana |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saadet Un Bana Mektup YazsanaBana mektup yazsana… Özlem koksun her satırı, her kelimesi sen koksun, Sen koksun mürekkebi Titresin ellerim, titresin yüreğim ve titrerken tüm bedenim; Mektubunu kaç kez okuduğumu unutayım Bana mektup yazsana… Bekleyişlerim olsun elim yüreğimde Bin merak biriktireyim yolunu gözlerken postacının Postacı; gözlerime astığım umudum olsun Ve hiçbir satırında Kendine iyi bak Kısaltması bulunmasın Kendime iyi bakamam İllâ gözlerin gözlerimde olmalı ki, gözlerinle kendime iyi bakayım Gözlerin gözlerimde yoksa; körüm ben… Mektubun ucunu yakmasan da olur, Yine yakmış yâr mektubun ucunu… demesem de olur Çalıntı şarkı sözlerinin yanılgısına uğramamalıyım mesela Mesela yalancı baharın telli duvaklı gelini de olmamalıyım Kendi kendime hayran, kendi kendime kurban ettirme beni Mektubun ucunu yakmasan da olur… Bana mektup yazsana… Sakın yazamam deme! Biliyorum daha kendimi adam akıllı anlatamadım sana Ve biliyorum daha sözün başındayken her sözü eksik bıraktığımı Suskunluğum, kahrolası huyum… Ne olurdu çözebilseydim dilimdeki kördüğümü Ve anlatabilseydim içimde biriken duygularımı Anlardın, biliyorum anlardın beni… Dinle; Başımı koysam da ayın dizine, İçimden her lâhza bin hüzün geçer Sığınsam hicranın sessizliğine, İçimden ya adın ya sözün geçer Az dinle, az dinle ve al eline kalemi! Ruhum kafes içinde tüm zerrem darda şimdi Ve şimdi ruhuma taht kurmuş azman bir yalnızlığın esaretindeyim Gecedeyim, geceyim Bana mektup yazsana… Özlem koksun her satırı, her kelimesi sen koksun, Sen koksun mürekkebi Titresin ellerim, titresin yüreğim ve titrerken tüm bedenim; Mektubunu kaç kez okuduğumu unutayım Anlasana Sana yenilmek isteyen bir tarafım var Hadi yaz Gelmezsen de olur Mektubun gelse yeter… Yaz olur mu SAADET UN |
|