Diyalog-- Özdemir Asaf |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyalog-- Özdemir AsafDİYALOG Bir gün, bir evde, bir kedi Vardı O gün, bir evde, o kedi Benden sıcaklığını esirgemedi O gün, o evdeki o kedi Beni bana götürdü getirdi Ona şarkılarımı söyledim; Uyudu, bakıyordum, benimleydi Bir ikilem oldu beklenmedik; Geçmiş günlerin yumaklarını didikledi Var mıydı, yok, var gibi Kucağımdaydı kedi Gözlerindeydi gözlerim, Gözleri gözlerimdeydi Ellerimi tırmalıyordu elleri Ürperdim, birden içim titredi Bir gün, bir evde, bir kedi Vardı O gün, bir evde, o kedi Beni taa çocukluğumdan aldı O gün, o evdeki, o kedi, Bak-işte, neler olmuş der gibi, Getirdi beni gençliğime bıraktı Anı bahçelerinde üşümek sıcaktı Babamın öldüğünde aylardan Hazirandı, O elli dördündeydi, ben yedi Bir ışık söndüğünde yol yandı O kedi bunları nasıl da bildi Bir gündü, bir evdi, o kedi Taş attı bütün kuyularıma Durup-dururken dikenli uykularıma Ninniler söyledi Bu bir öykü idi; Ben mi anlattım, o mu dinledi Saklamalı mıydı, ya da söylemeli mi; Ne o ev vardı, ne o gün, ne de o kedi ÖZDEMİR ASAF |
|