Murat Akgöz / Kalemimden Saklamadıklarım 4 |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Murat Akgöz / Kalemimden Saklamadıklarım 4Bir sigara yaktım yokoluşunun ardından Bir şiir yazdım Güzel bir şiir Adınla başlayan Sonra bir uçurtma yaptım Kocaman bir uçurtma Üzerine hayellerimi yazdım Birde güvercin aldım Beyaz bir güvercin Ayağına mavi boncuk taktım Kaldırdım eğik başımı Aynaya baktım Kestim sakalımı Üzülmesin diye annem Yalan söyledim Sen varmışsın gibi yaptım Sonra tuttum benliğimi benliğine kattım Sonra tuttum varlığımı yokluğuna kattım Buda yetmiyormuş gibi Tuttum acıma bir dem daha kattım Biraz daha kanattım yaramı Bir çocuğu sever gibi sevdim Bir çiçeği büyütür gibi büyüttüm acılarımı Umutlarımla suladım Keraat vakitlerinde Sonra oturdum yatağımın ucuna Fotoğraflarına baktım Gülen yüzüne ağladım Sonra kaltım kendime bir kahve yaptım Küllükte yanan sigarıyı unutup bir sigara daha yaktım Sigaramı tersten yaktım Öyle ya Sen her aklıma düştüğünde ben sigaramı tersten yakrım Kahveyi yine üzerime döktüm O ipten bilekliğini taktım Bir oturduğumuz bankın üzerine yazdım adını Birde yağmurlu gecelerin buğulu camlarına Bir gül resmi çizdim taşına Bir papatya diktim toprağına Koparmasınlar diye Sabahlara kadar başında yattım Her gece ağlayarak suladım Büyüttüm büyüttüm Boynu büküktü biraz sen gibi Ama yaprakları yeşildi Bellikii gözlerinden almıştı rengini Sonra ; Arasıra şiirler yazıp sana Uçurtmanın ipine taktım Bakma öyle özlem dolu şeyler yazdığıma Küsüm ben sana Öyle sebepsiz gittinya Böyle kimsesiz bıraktınya beni Böyle bir başına Dokunamadan ellerine Bakamadan yüzüne Seviyorum demeden gittin Öyle ya Küsüm ben sana Gelme artık rüyalarıma Bıktım bıktım Çıkarttım bilekliğini Fotoğrafına son defa baktım O turkuaz gömleğimide attım Ve son bir defa daha baktım aynaya Sonra yine eğdim başımı Utandım Şiirimi yaktım Uçurtmayı zaten vurdular Güvercinide serbes bıraktım Sonra mı ? Sonra; Bir sigara daha yaktım Yokoluşluğuma Murat AKGÖZ |
|