|
|
Konu Araçları |
canbaba, yoksulluğumu, öalüyorum, şiirleri |
Canbaba Şiirleri- Ben Yoksulluğumu Öalüyorum |
10-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Canbaba Şiirleri- Ben Yoksulluğumu ÖalüyorumBEN YOKSULLUĞUMU ÖZLÜYORUM Umut ekmek arası bir düş Hayat verecek bir iksir gibi seni düşünmek ve hissetmek Ve soluksuz bir rüya gibimsin gecemde Unutulmuş seslerimle bir köşede bir esintiye teslim olurdu güzelliğin Yaranmaya geç kalmış sevgide sıramı savardım sevmelerde, sıramı savardım düş kurup Bakışlarımızla ödeşirdik saygı sanırdık utanmaları Yüz kızarmalarına yenik düşerdi yüreklerdeki sevdalar Ben örfümü özlüyorum Bütün yüzlerin gülmediği gecikmiş bir ayrılık gecikmiş bir sabır yabanıl dağ kuşları yüreğinde ürkek ve tedirgin Yitirmelerinden belli baharlarını Kırılmış bir dal ucu arar konmaya kendi yalnızlığına Hani lepiska saçları çocukluğunun karşılıksız sevgilerden çıkardın yoluma Yaşlandığımızı bilmezdik zaman içinde ölümler çoğalırdı farkında olmadan içlerinde sevgi taşıyan bağışlayan sözler gülümserdi dudaklarda Ben senin feri kaçmış mavi gözlerini görmesem de renksiz bir sevginin ışığı vuruyordu gözüme Ölümsüz dokunuşlardı iki okyanus mavisi gözlere Sessizdi eller Çocuk hırçınlığında ve susmayan ağıtlarda büyüyen bir geleceği taşırdık sevgimizle suladığımız yüreklerimizde Ben çocukluk aşkımı özlüyorum Ne arabam vardı ne villam yatım eskiden Ayakta kalmaktı yaşamak ölüme ayak sürüyüp Sıkımı askerlerimi öldürecek biri halkımı düşman belleyecek Cezası ölümdü be yapanın Hangi devlet niye astınız mı derdi Onurumuz vardı be eskiden Aslına dönsün be ne varsa bir rüyadan uyanır gibi Varsın hep yoksulluğa yüreğini aralasın yaşam Komşu gözlerin kem bakışlarında bile bir mutluluk vardı be Beyazlar yamalıydı, çatılar çaresiz Ne perişanlıklar damlardı yağmurla Bir anamın şefkati vardı kardeşlerimin güler yüzü Ben gecekondumu, ben yoksulluğumu özlüyorum Ahmet Canbaba |
|