Yılların Deneyimi Konuşuyor |
06-20-2007 | #1 |
Ergenekon
|
Yılların Deneyimi Konuşuyor1hayat arkadaşınız üzerinde olumlu bir şekilde konuşun sürekli onun yaptığı hatalardan bahsetmek ilişki için bir zehirdir 2dinlemek için kendinize zaman tanıyınhayat arkadaşınız konuştuğu zaman sözünü kesmeyin,söylemek istediklerini sonuna kadar dinleyin 3konuştuğunuz zaman açık bir şekilde'ben'ifade şeklini kullanın örneğin;'ben kendimi iyi hissetmiyorum,(eğer sen' ya da 'sen herzaman bunu yapıyorsun'şeklindeki genel ifadeler karşınızdaki kişinin savunma pozisyonuna girmesine neden olur ve bu kavganın başlangıcı olur) 4karşınızdaki kişinin 'ben'ifade tarzını,kendinize yönelen bir eleştiri olarak algılamadan onun bakış acısı olarak değerlendirin bu şekilde yapıcı bir konuşma mümkün olur 5eşinize davranışlarından dolayı kompliman yapınve sürekli 'çorbada saç teli' aramayın 6hangi noktalarda hemfikir olduğunuzu ön plana çıkarın varolan farklılıkların büyümesine izin vermeyin 7konuşmak istediğiniz konuları kısa ve net şekilde masaya yatırın gerilere giderek olayı dramatikleştirmenin bir faydası olmaz 8başladığınız konudan sapmayıneski hikayeleri yeniden konuşma konusu yapmayın 9günlük yaşantıda eşinize hafif dokunarak ya da kompliman yaparak ona olan ilginizi gösterinbilhassa başka insanların yanında hayat arkadaşınızı mizahi ya da küçük düşürücü bir tarzla eleştirmeyin 10samimi olun,ama saygıyla ve ölçüyü kaçırmadan davranmaya alıştırın kendinizi,karşınızdaki kişinin yüzüne herşeyi patavatsızca söylemek barışa hizmet etmez |
|