Msn Vakası |
10-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Msn VakasıBiraz Uğraştım ama Sağlık Oldu Uzun ama Lütfen Okuyun >*O gece mail kutusuna gelen bir notun tüm geleceğini etkileyeceğini >bilemezdi Ekte gönderilen dosyayı açtığında ekranı binlerce gül >kaplamıştı Her tıklamada yeni bir sayfa açılıyor ve her açılan >sayfada değişik renklerde güller tüm ihtişamıyla gözler önüne >seriliyordu Son tıkladığında ise ekranda şöyle yazıyordu; > >" Hiçbirisi senin gibi olamaz Seni seviyorum" >Fulya çok şaşırmıştı Maili gönderene baktı ama bu isim onda hiç bir >çağrışım yapmamıştı >Sonraki günlerde benzer mesajlar gelmeye devam etmiştiHer defasında >farklı çiçekler kaplıyordu ekranını ve son sayfada yine aynı şeyler >yazıyordu " Hiçbirisi senin gibi olamazSeni seviyorum" > >Fulya bu esrarengiz kişiyi merak etmeye başlamıştı 10gece gelen >mesajı yanıtlamayı düşündü >İster istemez etkilenmişti O günlerde kendini çok yalnız >hissediyordu >Kim acaba diye kendi kendine sorarken birden parmaklarının klavyeye >uzandığını farketti >" Bu çiçekleri bana neden gönderiyorsunuz? Lütfen kimliğiniz >hakkında bana bilgi verirmisiniz?" > >Yazdıkları sadece bu kadardı Ardından iletisini göndermek için >"Gönder " >tuşuna bastığında hayatının >ne hale geleceğini asla bilemezdi > >Ertesi gece heyecanla mail kutusuna baktı Yine aynı kişiden bir >Mail >daha gelmişti Yüreği dalgalı denizlere dönmüştüAceleci tavırlarla >maili açtı Bu defa tek sayfalık bir ekran vardı karşısında ve >şunlar >yazıyordu; >- " Beni gerçekten merak ediyorsan yarın öğleden sonra saat 2'de >bilgisayarının başında ol ve msn' in açık olsun" > >Fulya o geceyi biraz heyecanlı birazda huzursuz geçirdi Gece >boyunca hep bu konuyu düşündü Kimdi, neyin nesiydi, neden her gün >bu >mailleri ona gönderiyorduBu soruların cevabını bulamamıştı >Ertesi gün saat 1400'te ekranın başındaki yerini aldı ve msn' i de >açtı >Bir süre sonra ilk mesajı almıştı >- " Merhaba çiçeğim" Fulya kalbinin deli gibi atmaya başladığını >hissetti >- " MerhabaKimsiniz ? " >- " Sizi tesadüfen buldum Bana gelen maillerden birinde sizin de >adresiniz vardı gizemlicicek çok dikkatimi çekmişti O yüzden >size her gece birbirinden güzel çiçekleri maillemeye başladım >- Peki ama " hiçbirisi senin gibi olamaz Seni seviyorum " ne demek >oluyor? >- İkimiz de çiçekleri çok seviyoruz değil mi? O zaman birbirimizi de >çok seveceğiz desem herhalde yanlış olmaz >Fulya ne diyeceğini bilemiyorduUzunca bir süre cevap yazamadı >Sonra >; - Bakalım zaman ne gösterecek Bu arada kendini biraz tanıtırsan >memnun olacağım >-Hiç gerek yokÇünkü sen beni çok iyi tanıyorsun >Fulya iyice afallamıştı Cevap yazmak için ekrana baktığında karşı >tarafın çıkmış olduğunu gördü Bir süre bekledi ama geri dönüş >olmadı >Herhalde elektrikleri kesildi ya da başka bir sorun çıktı " diye >düşündü > >O gece ve sonraki geceler meçhul kişiden hiç mail gelmedi Her gün >msn' i açıyordu ama orayada gelen giden yoktu Fulya'nın içi içini >yiyordu Neler oluyordu? Hiç bir sorunun cevabını bulamamak git gide >sinirlerini germeye başlamıştı Aradan bir aydan fazla bir zaman >geçmişti ve Fulya bu esrarengiz kişiyi unutmaya başlamıştı >Bir gün çalıştığı iş yerine sivil polisler geldiler Fulyayı >arıyorlardı >" Benimle ne işleri olabilir " diye düşünürken odasına giren >polislerden biri kollarına kelepçeyi takı vermişti " Hey neler >oluyor, ben ne yaptım ki " diye avaz avaz bağırmaya başlamıştı >Polisler bilgi vermiyorduSadece >" Bizimle emniyete geleceksiniz " diyorlardı Özellikle kollarına >vurulan kelepçeler moralini çok bozmuştu >Neler olup bittiğini çözmesi olanaksızdı > >Emniyet Müdürlüğüne gidene kadar polisler tek kelime bile >etmemişlerdi >Kapısında " Dolandırıcılık Masası " >yazan bir odaya girdiğinde hepten şaşkına dönmüştü Masadaki görevli >polis >: >- " Buyrun Fulya hanım oturun " diyince ilk sandalyeye kendini >atıverdi >- " Söyler misiniz neler oluyor ? Bu bir şakaysa çok ağır bir şaka >olduDerhal bu oyunu kesin " >Daha lafını bitirmemişti ki kendisine oturmasını rica eden polisin >sert bir ifadeyle " Hep böyledirYaparlar ama kabul etmezler" >sözleri başını döndürmeye yetmişti Birden fenalaştı ve olduğu yere >yığılıp kaldıGözlerini açtığında bir sedyede olduğunu >farketmiştiBoş >gözlerle etrafına bakıyordu >Biraz sonra kendisini iş yerinden alan polislerden biri yanına >geldi >- İyi misiniz Fulya hanım? Kendinize geldiyseniz artık işimize >bakalım >Güçlükle doğrulmuştu Sonra polisinde desteğiyle tekrar o odaya >girdiler >Aynı sandalyeye oturmuştu >- Fulya hanım, dolandırıcılıkla suçlanıyorsunuz Banka hesabınızda >son >15 gün içinde tam 28 işlem yapılmış Bu süre zarfında yaklaşık 4 >trilyon lira hesabınıza yatmış ve oradan da başka bir hesaba havale >edilmiş >-OlamazBenim böyle şeylerden haberim yokBankada 350 milyon liram >varBunun dışında da neler olup bittiğini bilemiyorum >-Fulya hanım,şimdi bize işbirliği içinde olduğunuz kişilerin >adlarını > >vermenizi istiyoruz >-Siz neler diyorsunuz? Ne işbirliğinden bahsediyorsunuz? >-Dolandırıcılık bayan Genelde tek başına yapılmaz bu işler >Ayrıca > >bu kadar parayı ne yaptığınızı da bize derhal açıklayın Fulya >hıçkıra > >hıçkıra ağlamaya başlamıştı Hiçbir şeye anlam veremiyordu Artık >ifade verebilecek durumda değildi >Sinir krizleri geçirmeye başlamıştı Birden kendini parmaklıklı bir >odada bulmuştu Dışardan ölü bir ışığın içeri süzüldüğü rutubetli >küçük bir odaydı O geceyi sabaha kadar ağlayarak geçirmişti >Sabahın ilk ışıkları küçük pencereden içeri süzüldüğünde gün >ağlıyordu > >gözlerinde ve üşüyordu Bir süre sonra kapı açıldı ve bir kadın >polis kolundan tutup kendisini takip etmesini söyledi 2-3 dakikalık >bir yürüyüş sonrasında tekrar ilk geldiği odaya varmışlardı >Fulya'nın yüzü solmuştu ve tir tir titriyorduPolisler ona sıcak bir >fincan çay verdiler Önce fincanın sıcaklığıyla ellerini ısıttı >sonrada yudum yudum içmeye başladı >-Başınız iyice dertte bayan28 kişinin banka hesabından kendi >hesabınıza havaleler yapmış ve ardındanda 4 trilyonu >3 ayrı hesaba aktarmışsınız ve bu paralar ertesi gün ilgi >hesaplardan >çekilmiş >-Benim hiçbir bilgim yok, ben bir şey bilmiyorum diyebildiArdından >sarsıla sarsıla ağlamaya başladı >- Bugün savcılığa çıkaracağız sizi ve tutuklanacaksınız İyisi mi >bize > >yardımcı olun da şu işi çözelim >Fulya darmadağınık olmuştuHiçbir şeye anlam veremiyordu Sonra " >tutuklanacaksınız " sözünü hatırlayıp daha da büyük bir korkuya >kapıldı O andan itibaren hiç konuşmadı Fulya'yı bir başka odaya >aldılarYaklaşık 2 saat kadar orda tek başına kalmıştı Bu süre >zarfında neler olup bittiğini asla anlayamadı Sonra bir bayan polis >geldi ve kendisini takip etmesini söyledi Budefa bir arabaya >binmişlerdi 10-15 dakika sonrada savcının karşısına çıkarılmıştı >Savcı 55-60 yaşlarında babacan tavırlı biriydi >-Otur kızım deyişi Fulyanın içini birazcık da olsa rahatlatmıştı >- Anlat bakalım kızım Nasıl başladın bu işe? >- Benim bahsettiğiniz işlerle hiç ilgim yok savcı bey dedi >-Banka hesabınız öyle demiyor Ne vardı banka hesabında Neler >olmuştu >- Bakın ayın 13 ünde sarıgül notuyla 750 milyar, 17'sinde beyaz >zambak > >notuyla 2 trilyon ve 19'unda da siyah lale notuyla kalanını havale >etmişsiniz SARI GÜL, BEYAZ ZAMBAK,SİYAH LALE Allahım neler >oluyor > >Birden irkildi Bu olamazdı!!! Ona ilk gelen mesajda hep sarı güller >vardı Sonraki maillerde beyaz zambaklar, siyah laleler ekranı >dolduruyordu Ama bu nasıl olabilirdi? Savcıya doğru döndü ve >kendisine gönderilen maillerden bahsetti Savcı şaşkınlıkla onu >dinliyordu >Maillerin bu işle ne alakası olabilirdi? >Savcı ber bir yere telefon açıp birisinin odasına gelmesini istedi >Bir süre sonra odaya genç bir kız geldi ve * >*-Fulya hanım siz bu hikayeyinizi baştan sona kadar hiçbir şeyi >atlamadan bana tekrar anlatırmısınız ? dedi >-Tabi dedi ağlamaklı sesiyle Sonra olanı biteni anlatmaya >başladı > >Her gece gelen maillerden bahsetti >Sarı güllerden ,siyah lalelerden bahsetti - Bunların dışında >bir >şey daha olmalı dedi kız Fulya herşeyi en ince ayrıntısına kadar >anlattığını sanıyordu >- Peki Siz hiç cevap yazdınız mı? - Evet bir kez yazdım Kim >olduğunu > >merak ettiğimi sormuştum O da bana bir sonraki gün msn degörüşelim >demişti >-Yani siz onunla msn'de görüştünüz öyle mi? >- Evet diye cevap verdi Fulya Sonra kız savcının yanına gitti ve >Fulya' >nın duyamayacağı şekilde bir şeyler anlattı >Sonra da aceleci adımlarla odadan çıktı Savcı yanına gelmişti - >Bak >kızımEğer anlattıkların doğruysa senin için bir ümit doğabilir >Yoksa > >gençliğine yazık olacak >Fulya hüngür hüngür ağlamaya başladı Savcı başını okşadı ve ; >- Koyverme kendini hemen Dur bakalım bir şeyler bulabilecek >miyiz > >Sonra Fulyayı bir başka odaya aldılar >Aradan ne kadar zaman geçmiştiDışarda neler olup bitiyordu Daha ne >kadar burada kalacaktı? >Kapı açıldı ve savcı beyle diğer genç kız içeriye girdiler >Yüzlerindeki ifade Fulya'yı biraz olsun rahatlatmıştı Gözü >ağlamaktan > >kan çanağına dönmüştü - Hadi bakalım kızım evine gidiyorsun >Fulya ne diyeceğini şaşırmıştı Yine ağlamaya başladıDiğer kız >yanına > >yaklaştı >-Benim adım Ayşe Bilgisayar uzmanıyımİfadeniz üzerine Yaptığımız >araştırma sonucu asıl dolandırıcıları tesbit ettik - Peki ama bunun >benimle ne ilgisi var? Benim banka hesaplarımın bu işle ne alakası >var ? >Ayşe gülmeye başlamıştı >- Bakın Fulya hanım sizi msn'de konuşmaya çağırmasının tek nedeni >vardı O da bilgisayarınızn IP numarasını öğrenmek >Sonrası onlar için çok kolay oldu Bilgisayarınıza girdiler ve >sizinle > >ilgili tüm bilgileri ele geçirdiler Sonra da başka hesaplardan >sizin >hesabınıza para aktardılar ve ardından da sahte isimlerle açtıkları >kendi hesaplarına aktarıp buradan paraları çektiler Fulya öylesine >şaşkın öylesine çaresizdiki - Hadi şimdi evinize gidin ve iyice >dinlenin Yarın sabah sağlıklı bir şekilde yeniden ifadenizi >alacağız > >Ayşenin de yardımıyla dışarı çıktılar Güneş ışınları gözünü kör >ettmişti sankiHemen bir taksi çevirip evine gitti >Alelacele kendini banyoya attı Sonra bir fincan kahve hazırladı >kendisineBiraz rahatlamıştı Sonra yatağına uzanıp derin bir uykuya >daldı Gece boyunca rüyalarında hep çiçekler gördü >Çiçekler ona saldırıyor, her tarafını yara bere içinde >bırakıyorlardı > >Uyandığında ter içinde kalmıştı Hemen kalktı ve ilk iş olarak >bilgisayarın elektrik bağlantısını kopardı > >Perdeyi açıp dışarı baktığında ise hala Gün ağlıyordu gözlerinde >Üşüyordu |
|