Melek Borusu (Burgmansia) Yetiştiriciliği |
10-07-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Melek Borusu (Burgmansia) YetiştiriciliğiMelek borusu gösterişli ve iri çiçekleri olan, geceleri çok güzel koku yayan harika bir bitkidir Geceleri çok güzel koku yayması nedeniyle çok tercih edilen bir bitkidir Dekoratif görünüme de sahiptir aynı zamanda Bitkinin gövdesi ve yaprakları 1 yıl içinde küçük ağaç görünümü kazanır Yaprakları iridir ve dekoratif görünümü vardır Avrupada çok aranan ve sevilen bir bitkidir Büyük bir bitkidir ve daima yeşil kalabilir Soğuklardan bitkinin gövdesi zarar görür O yüzden bitki en düşük 13-15 C derece sıcaklıklarda tutulmalıdır Bitkinin en güzel özelliklerinden birisi köklerinden yeni sürgünlerini vererek eski ana bitkiyi aratmamasıdır Bu sayede üretimi de kolay olmaktadır Bitki hızlıca büyüme özelliğine sahiptir Çabuk büyür ve gelişir Bitki rüzgardan ve hava akımlarından korunması gerekir Bu yüzden evinizde ya da bahçenizde bu özelliklere uyan yerlerde yetiştiriciliğini yapmanız tavsiye edilir Melek borusu bitkisi az tuzlu, organik maddelerce zengin ve nemli toprakları çok sever Bitkinin üretimi tohumla ve yan sürgünleri ile olur Her iki üretim de tercih edilebilir Ancak daha hızlı sonuç almak için yan sürgünlerden üretim yapmak daha iyi olacaktır Bitkinin büyümesi ve gelişimi hızlı olduğundan tohumla üretim de tercih edilebilir Bitki çiçek açtığı, çiçeklendiği zamanlarda oldukça hoş görünüme sahiptir Soğuklarda çiçeklerini dökse de havaların ısınmasıyla hemen toparlanır ve tekrar eski güzel görünümüne kavuşur |
|