Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hatice, ibrahim, mektupları, pargalı, sultan

Pargalı İbrahim Hatice Sultan Mektupları

Eski 10-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pargalıya ait mektuplar

Pargalı ibrahim paşa mektupları

Pargalı'dan, Kanuni'nin kız kardeşi Hatice Sultan'a

"Canım, sevdiğim,

Oğlumuzun iki gözünden öperim Inşallah iyicedir Size de en derin selamlarimi ve candan ve gönülden iyi dileklerimi bildiririm Sevgi ve özlem içinde kalmış bu aşığın iyi soracak olursanız sıhhat ve selametteyim Daima hazır dualarinizla meşkul olduğumu bilesiniz Malumunuz olduğu üzere hala Halep'teyim Yüce sultanimiz sayesinde her taraftan zafer haberleri gelmeye devam ediyor Inşallah bütün işlerimiz hayırlarla tamamlanacaktır Siz de iyilik haberlerinizi bildirmeyi unutmayınız Ancak sanıyorum ki bu kulunuza biraz küsmüşsünüz Sevdiceğim, Allah bilir ya sizi canımdan çok severim Elbette ben günahkâr bir kulunuzum Size karşı mutlaka bir hatam olmuştur Fakat üzülmenizi asla istemem Ancak bunca zaman geçti sizden hiçbir haber alamadım Size ne yaptım ki bana küstünüz?"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com