Tibet Ağırtan - Kıskaç |
09-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tibet Ağırtan - KıskaçTibet Ağırtan - Kıskaç Türkiye Rock Müziğin’in kilometre taşlarında imzası bulunan Tibet Ağırtan, Kıskaç adlı albümüyle, uzun zamandır ayrı kaldığı hayranlarıyla buluşuyor “Yat Geliyorum” (Uzelli 1995) ve Kalk Gidiyorum (Ada 1997) adlı albümlerinin ardından “Kıskaç” ile 15 yıllık araya son veriyor Mehmet Uğuryemiş (Mars) ve Tibet Ağırtan ortak yapımı olan albüm, Uzelli etiketiyle piyasaya sunuluyor Uzun soluklu titiz bir çalışma sonucu ortaya çıkan ve toplam 8 şarkıdan oluşan albüm, gençler ve son 20 yılda Türk Rock müziğini takip eden geniş bir kitleye seslenmesi açısından dikkat çekici Tibet Ağırtan 1965, Mersin doğumludur Tarsus Amerikan Koleji’nde okurken Echo isimli müzik grubunu kurarak müziğe merhaba dedi Grup üyeleri 1983 yılı sonunda liseden mezun olduklarında grubun ismini Mavi Sakal olarak değiştirdiler 1983 – 1994 yılları arasında Mavi Sakal’ın vokalistliğini yaptığı dönemde grubun “Çektir Git” ve “Mavi Sakal 2¨ albümlerinde yer aldı 1995’te gruptan ayrılıp, solo çalışmalara yöneldi ve aynı yıl “Yat Geliyorum”(Uzelli) ardından 1997 yılında “Kalk Gidiyorum” (Ada)adlı iki solo albüm çalışması gerçekleştirdi 1997 yılında, “Boşuna Yıllar” parçası radyolarda o yılın şarkı listlerinde en çok yer alan ikinci parçası oldu 1992’de Avusturalya’ya yerleşti ve burada “Gece” isimli bir grup kurarak türkü albümü yaptı “Kırık Kalpler” isimli grubuyla sayısız konser verdi 2005 yılında Zardanadam’ın Dibini Gör albümünde prodüktör olarak yer aldı 2006''da yayınlanan Mavi Sakal’ın “Son…kibeşon” single’ında ve “Yeniden” albümünde Murat Tümer, Taylan Dedeoğlu ve Batur Yurtsever kadrosu ile bir araya geldi Fatih Saraçoğlu’ nun deyimiyle “Eğer bir adam sahnede harikalar yaratıyorsa, dinleyenleriyle şakalaşıyorsa, üç saat boyunca hiç durmadan rock’n roll söyleyebiliyorsa, gitar çalarken parmakları klavyenin üzerinde dans ediyorsa, “yat geliyorum çünkü seni seviyorum” diyebiliyorsa o adam ya Tibet Ağırtan’dır ya da Tibet Ağırtan dinliyordur” Şarkı Listesi 1 Senle 2 Sen Varsın 3 Sensiz Olmuyor 4 Kıskaç 5 Almadın mı? 6 Boşuna Yıllar 7 Kıskaç 2 8 Yeni Bir Dünya Ürünün Resimleri: Ürün Özellikleri :
Piyasa Fiyatı - 12092012 11,87 TL |
|