|
|
Konu Araçları |
hangileridir, ile, ilgili, maniler, nelerdir, sel, öyküler, şiir |
Sel İle İlgili Maniler Nelerdir? Sel İle İlgili Şiir Ve Öyküler Hangileridir? |
09-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sel İle İlgili Maniler Nelerdir? Sel İle İlgili Şiir Ve Öyküler Hangileridir?Sel İle İlgili Maniler Nelerdir? Sel İle İlgili Şiir Ve Öyküler Hangileridir? Sel İle İlgili Maniler Nelerdir? Sel İle İlgili Şiir Ve Öyküler Hangileridir? İnliyorum yel gibi Kaçma benden el gibi Can evimden vuruldum Akar yaşım sel gibi ---------------------------------- Derd-i dilim arttı yârimin derdim Seksende doksanda yüzde seyr eyle Gonca güllerini yârimin derdim Gerdanda dudakta yüzde seyr eyle Sel gelince yıkılırmış yar dedim Al hançeri vur sineye yâr dedim Yeter cevr ü cefa etme yâr dedim Cism ü bedenimi yüz de seyr eyle Çeşmîyâ bin gazel yazdım dîvâne El bağladım yâre durdum dîvâne Dedi var yıkıl git behey dîvâne Aşkın deryasında yüz de seyr eyle ---------------------------------------------- Çarşamba'yı sel aldı Çarşamba'yı sel aldı Bir yar sevdim el aldı Keşke sevmez olaydım Elim koynunda kaldı Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş Çarşamba yollarında Kelepçe kollarımda Allah canımı alsın O yarin kollarında Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş Çarşamba yazıları Körpedir kuzuları Allah alnıma yazmış Bu kara yazıları Oy ne imiş ne imiş Kaderim böyle imiş Gizli sevda çekmesi Ateşten gömlek imiş -------------------------------- Bir Sel Gibi Kendi gitti kaldı yüreği Bu dilsiz kör şarkıda Yok belli sebebi bu zamansız gidişin Ümitli bir başlangıçla Ah ne yazık soldu çiçeğim Elimde kaldı bu bahar Yakmıyor içimi bin gülün kokusu O mahçup sümbül kadar Bir sel gibi taşkındır şimdi Yön bulur kendi suyuna Dağlara varsa bile yorgundur şimdi Döner kendi yoluna -------------------------------------------- Sel Gibi Kanıyorum O bela adını anmam desem de Günde belki bin defa anıyorum Dilin kopsun diye beddualar etsem de Ne yazık bir küçük lafına kanıyorum Hiç bir gün geçmiyor seni anmadan Yalan hayallere bir kez kanmadan Geceler bitmiyor bin kez yanmadan Kendimi cehennem içinde sanıyorum İşkence sürüyor geceler boyu Her yerim acıyor mümkün mü uyu Her yanı kaplıyor kızıl bir koyu Lime lime oluyor, sel gibi kanıyorum Bedenim perişan ruhumsa yorgun Ellerim tutmuyor kalemim durgun Saldığın hasrete yüreğim kırgın Mum gibi eriyor kor gibi yanıyorum Ankara - 2008Altay Ağan |
|