5. Türkçe Olimpiyatları |
06-03-2007 | #1 | |||
mate
|
5. Türkçe Olimpiyatları5 Türkçe Olimpiyatları Yarı Final 5 Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şarkı ve şiir yarışmasının yarı finali, adını olimpiyat için Türkçeleştiren Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde yapılan ön elemeleri geçen öğrenciler, yarı final heyecanı yaşadı Ankara’da gerçekleştirilen yarı final heyecanından sonra final için öğrenciler 2 Haziran Cumartesi günü İstanbul Gösteri Merkezi’nde bir araya geldiler Yarı Final Sonuçları: Şiirde ilk 10: Kırgızistan (Aida Risbekkizid-Kepez), Türkmenistan (Dövran Annaseyidov-Han Duvarları), Mozambik (İnranek Kalau-Şanlı Gelecek), Endonezya Açe (Zainal Muttakim-Bulmak), Litvanya (Zuaimantes Kasocius-Bırakıp Gittiğin Kadarız), Sudan (Fatih Kamar El Din- Bırakıp Gittiğin Kadarız), Almanya (Lina Bücher-Sokak Çocuğu), Vietnam (Hanhnguyen Hua Dieu-Ihlamurlar Çiçek Açtığı Zaman), Türkmenistan (Ajayip Allaşova-Siyah Gözlerine Beni de Götür), Moğolistan (Ardak Erbov-Deniz Feneri) Şarkıda ilk 10: Türkmenistan (Dövlet Amanguliyev-Duydum ki Unutmuşsun), Papua Yeni Gine (Vicki Jack-Hayat Bayram Olsa), Kırgızistan (Çolpon Kamçıbekkızı-Anadolu'dan Geldik), Moğolistan (Hishigt Enhbold-Mevlam Birçok Dert Vermiş) Vietnam (Loannguyen Vu Hong-Sevdan Olmasa), Teksas (Katherine Schlagal - Caddelerde Rüzgâr), Pakistan (Sheessyed-Saygımız Vardır), Makedonya (Havsa Mula-Yastayım), Kamerun (Arielle Victoria-Samanyolu), Gana (Edna Yeboah Darko-Ah Şu Eller) Türkçe Olimpiyatlarının Şarkı ve şiir dalında ilk üç açıklandı Ödülleri Milli Eğitim Bakanı Hüseyin çelik verdi ŞARKI: 1- Havsa Mula (Makedonya) 2- Saeedullah Khoso (pakistan) 3- Edna Yeboah Darko (Gana) ŞİİR 1- Aida Risbekkızı (Kırgızistan) 2- Ajayıp Allaşova (Türkmenistan) 3- İnranek Kalou (Mozambik) Havsa Mula Ve Yastayım mükemmel Bir Türkçe ve bir o kadar mükemmel bir yorum
|
|||
|