Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, cevap, çocukların, geldim, nerden, soruları, sorusuna

Anne Ben Nerden Geldim? Sorusuna Cevap? Çocukların Soruları Anne Ben Nerden Geldim

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Anne Ben Nerden Geldim? Sorusuna Cevap? Çocukların Soruları Anne Ben Nerden Geldim

Çocukların Anne ben nereden geldim Sorusuna Cevap

Cevap: Anne ben nerden geldim? Sorusuna Cevap

Bu, çocukların en çok merak ettiği, anne ve babaların da cevaplamakta zorlandıkları en zor sorudur

AÇIKLAMAK GEREK

Genelde 'Seni leylekler getirdi' ya da 'Hastaneden aldık' tarzı cevaplar çoğu çocuğu tatmin etmez Burada önemli olan çocuğa yetişkinin anlayabileceği gibi değil de, çocuğun anlayabileceği şekilde basit ve yalın anlatmak esastır Basit kurgular yapabilirsiniz Örneğin; 'Baban ile ben, senin olmanı çok istiyorduk Ve bir gün annelerin karnında özel yerde bulunan yumurtalar ile babaların sperm hücreleri birleşti ve sen oldun Daha sonra, sen orada büyüdün ve dışarı çıkmak istedin Biz de seni çok merak ettiğimiz için doktorlardan yardım istedik ve seni oradan çıkardılar' tarzında bir açıklama yapın Aşırılıklardan, abartıdan ve fazla ayrıntıdan kaçının Çocuğa 'Ayıp, konuşulmaz' şeklinde cevaplar vermeyin ve kesinlikle onu baskılamayın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com