Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kimlerdir, lirik, yazan, şairleri, şairlerimiz, şiir

Lirik Şiir Şairleri Kimlerdir? Lirik Şiir Yazan Şairlerimiz Kimlerdir? Lirik Şiir

Eski 09-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lirik Şiir Şairleri Kimlerdir? Lirik Şiir Yazan Şairlerimiz Kimlerdir? Lirik Şiir

Lirik şiir şairleri kimlerdir - Lirik şiir yazan şairler

Batı edebiyatında Rönesans devri şairlerinden daha sonra , ilke olarak içe dönüklüğü benimseyen romantik şairlerin duygusal ve öznel bir nitelik gösteren şiirleri bu türün başarılı örnekleridir Lirik şiir, Türk edebiyatında da en çok kullanılan şiir türlerinden biri olmuş; Divan edebiyatında, Halk tasavvuf edebiyatında , din-dışı Halk edebiyatında ve yeni edebiyatta bu alanda büyük şairler (ozanlar) yetişmiştir

Lirik Şiir Şairleri

Anadolulu Alkman

Lesboslu Sappho

Arion

İbikos

Semonides

Terpandros

Timokreon

Korinna

Pindaros

Fuzuli

Nedim

Yunus Emre

Karacaoğlan

Yahya Kemal

Lamartine

Hugo

Musset

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com