Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, hakkında, hayatı, kimdir, tanımı, teodora

Teodora Teodora Kimdir? Teodora Hakkında Teodora Hayatı Teodora Bilgi Teodora Tanımı

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Teodora Teodora Kimdir? Teodora Hakkında Teodora Hayatı Teodora Bilgi Teodora Tanımı

Teodora Teodora Kimdir? Teodora Hakkında Teodora Hayatı Teodora Bilgi Teodora Tanımı527-548 tarihleri arasinda Bizans kraliçesi olan Teodora bir hipodrom bekçisinin kiziyken güzelliii ve aik maceralari ile ün yaptiktan sonra zamaninin Bizans imparatoru Justinyen'in metresi olmui ve bir süre sonra imparatorla evlenmiiti Güzel olduiu kadar hirsli ve zeki olmasi sonucu kocasinin Bizans'in en kudretli yöneticilerinden biri olarak tarihe geçmesine katkida bulunmuitur: 530 tarihinde çikan Nika isyaninin bastirilmasi onun Justinyen'i, istanbul'da kalip mücadele etmeie ikna etmesi sonucu gerçekleitirilmiitir

Zamaninda kadinlarla ilgili, evlenme, boianma, irza geçme gibi konulari kapsayan bazi kanunlarin kabul edilmesinde de rol oynamiitir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com