Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
belgradin, fethi, hangisidir, ilk, kanuni, sultan, süleymanin

Belgrad'in Fethi, Kanûnî Sultan Süleyman'in İlk Fethi Hangisidir, Belgrad'in Fethi,

Eski 09-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Belgrad'in Fethi, Kanûnî Sultan Süleyman'in İlk Fethi Hangisidir, Belgrad'in Fethi,

Belgrad'in fethi, Kanûnî Sultan Süleyman'in ilk fethi Hangisidir, Belgrad'in fethi,
Belgrad'in fethi, Kanûnî Sultan Süleyman'in ilk fethi Hangisidir, Belgrad'in fethi,
BELGRAD'IN FETHI

Kanûnî Sultan Süleyman tahta çiktiginda Avrupa'nin en güçlü devleti Roma-Germen Imparatorlugu (Almanya) idi Almanya Imparatoru Sarlken Macaristan'a hakim olmak için Macar krali ile yakin akrabalik iliskileri kurmustu Macar Krali Ikinci Lui, Sarlken'e güvenerek vergilerini ödemiyor kendisine gönderilen Osmanli elçilerini öldürtüyordu Fatih Sultan Mehmed, Avrupa'da düzenledigi seferlerde Sirbistan'i almisti Ancak stratejik bir öneme sahip Macaristan alinamamisti Kanûnî Sultan Süleyman Macaristan'i almak üzere harekete geçti Belgrad, karadan ve Tuna irmagindaki Osmanli donanmasi tarafindan kusatildi Sehir, gayet iyi savunulmasina ragmen teslim olmak zorunda kaldi (29 Agustos 1521) Belgrad Muhafizligina Bali Pasa getirildi Bu sefer sonunda Istanbul'a gönderilen bazi Belgradlilar kurulan Belgrad köyüne yerlestirildi Belgrad'in fethi, Kanûnî Sultan Süleyman'in ilk fethidir Belgrad, bundan sonraki yillarda Osmanli Devleti'nin Avrupa'ya açilan en büyük kapisi oldu Bu sebeple Belgrad'a "Darü'l-cihad" denildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com