Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Ürünler > Kitap, Film & Müzik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baharın, yankısı

Bir Baharın Yankısı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Baharın Yankısı

Bir Baharın Yankısı
[*]Çağdaş İsveç edebiyatının en ünlü isimlerinden olan Sitg Claesson, İsveç te filoloji derslerine konu olmuş, klasikleşmiş bir yazar Tarzını en belirgin kılan özelliği, geleceği hiç konu etmemesi Claesson, geçmişle şu anı birleştiren kısa zaman süreci içinde yaşananları mercek altına yatırıp gerçekçi bir şekilde aktarıyor, insan kaderini hiç duygusallığa kaçmadan anlatırken okuyucunun hayal gücünü zorluyor ve anlatımda yalınlığı öne çıkarıyor Ancak o hayatın soğuk ve sert yanlarından söz ederken, satır aralarındaki yaşama sevincini sezmemek imkansızStig Claesson un İsveç te bilinen bir diğer özelliği de, "Bir Baharın Yankısı"nda da fark edileceği üzere insanların paraya ve tüketime düşkünlüğünü hor görmesi, yaşadığı tüketim toplumunun bir üyesi olmayı reddetmesidirBir Baharın Yankısı, iki insanın bir hafta gibi kısa bir zaman dilimi içinde yaşadığı aşkı anlatıyor Adam ile Eva (Adam ile Havva ya gönderme yapılmaktadır) karşılaşırlar ve birbirlerine aşık olurlar Aşkı hiç sorgulamadan, İsveç in soğuğuyla karanlığına ateş böcekleri ve kelebekleri yansıtarak yaşarlarYalın bir anlatım, nereye varacağı bilinmeyeni yaratma gücü, ağır bir hüzün ve kelebek hafifliğinde bir hiciv, işte Bir Baharın Yankısı - Christina Karlstam, Uppsala Nya Tidning (gazete)Yılın en güzel aşk hikayesi Söder in tepelerindeki bir postanede başlıyor ve Stig Claesson un kişiliği ile yazarlığının özünü kusursuz bir biçimde yansıtıyor: Bir Baharın Yankısı nı kaçırmayın -Crister Enander, Tidningen Boken (Kitap Eleştirileri Dergisi)

Ürünün Resimleri:

Piyasa Fiyatı - 09092012
haber ver

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com