Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deneyi, eldesi, karanfil, tohumu, tohumundan, yağı

Karanfil Tohumundan Karanfil Yağı Eldesi Karanfil Tohumu Karanfil Yağı Eldesi Deneyi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Karanfil Tohumundan Karanfil Yağı Eldesi Karanfil Tohumu Karanfil Yağı Eldesi Deneyi

Karanfil Tohumundan Karanfil Yağı Eldesi Karanfil Tohumu Karanfil Yağı Eldesi Deneyi Deney: Karanfil Tohumundan Karanfil Yağı Eldesi: 250 ml lik yuvarlak dipli bir balon içine 10 g ince toz edilmiş karanfil tohumu konulduktan sonra üzerine 100 ml su ilave edilip su buharı damıtma düzeneği kurulur 100 ml destilat toplanıncaya kadar damıtma yapılır Destilat bir ayırma hunisine alınır ve iki kez 10 ar ml CHCl3 ile veya CH2Cl2 ile özütleme yapılır Bir su banyosu üzerinde organik faz uçurulur ve karanfil yağı tartılıp verim hesaplanır Karanfil yağını tanımak için madde dibromür haline çevrilebilir

Bu amaçla ele geçen karanfil yağı küçük bir beher içine konulur Bunun üzerine birkaç ml hekzan ilave edilip homojen bir çözünme sağlanır Diğer yandan bromu hekzandaki çözeltisi bir pipet yardımıyla damla damla numuneye ilave edilir Bromun kırmızı renginin her bir damlada kaybolmasıyla maddemizi tanımış oluruz
(NOT: Aynı deney anason bitkisi için de yapılabilir Anetol, anason bitkisinin ana bileşenidir)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com