Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
enerji, faaliyetleri, kullanımı, nükleer, türkiyede

Türkiye'de Nükleer Enerji Kullanımı Ve Nükleer Enerji Faaliyetleri

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye'de Nükleer Enerji Kullanımı Ve Nükleer Enerji Faaliyetleri

Türkiye'de Nükleer Enerji Kullanımı ve Nükleer Enerji Faaliyetleri
Türkiye'de Nükleer Enerji Kullanımı ve Nükleer Enerji Faaliyetleri
Ülkemizde Enerji

Ülkemizde kurulu barajlarımız dönümlerce arazimizi sular altında bırakmıştır, üstelik yetersizdir Bu açığı kapatmak için kullandığımız termik santrallerimiz aracılığıyla, tonlarca CO2, CO, SO2, NO2, ağır metallerden Ag, Pb, Sg, U ve daha bir çok zararlı maddeleri doğaya veririz Bu gazlar en büyük çevre düşmanıdır Ayrıca ülkemizdeki enerji açığımızı doğal gaz ile kapatmaya çalışıyoruz Bu enerji türü, doğaya, termik santralden daha az zararlıdır Ancak çevreye yine zararlı gazlar verilmektedir Üstelik doğal gaz bulmamız çok ta kolay değil Eğer komşu doğal gaz ülkeleri bu enerji kaynağı transferini keserse açıkta kalırız Alternatif enerji diye tasarlananların hiç biri, nükleer enerjiye alternatif olamaz Alternatif diye düşünülen, güneş ve rüzgar enerjisinden başka bir de termal enerji vardır Yer altından gelen sıcak su çok korroziftir Nitekim Denizli de ki su da böyledir Ayrıca atık su ise çok zehirlidir Bu suyun tekrar yer altına gönderilmesi gerekir Çevreye zararlıdır Bu enerji sistemi de, nükleer enerjiye asla alternatif olamaz Türkiye nin en büyük barajı Atatürk Barajı dır Bu barajın gücü 2400 MWh tir Verimi ise %50 ile 1000 MWh tir Ama yapılacak bir nükleer enerji santralindeki 8 adet reaktörün gücü ise 8000 MWh civarındadır Buna göre 8*8000 den 64000 MWh enerji üretilecektir Bu da 64 barajın verdiği enerji demektir Bu hesaplamalara göre yapılacak 8 nükleer enerji santrali 64 enerji üreten barajın ürettiği enerjiyi üretir buda nükleer santral başına 8 baraj demektir
Ülkemizde Akkuyu üzerine 8 adet nükleer santral kurulması planlanmıştır ama halk çoğunlukla buna karşı çıkmıştır Ama yukarıdaki koşullara ve hesaplamalara baktıkça bunun ne denli büyük bir kayıp olduğu ortaya çıkmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com