Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgiler, fiziği, genel, hakkında, impuls, momentum

İmpuls Ve Momentum Fiziği Hakkında Genel Bilgiler

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmpuls Ve Momentum Fiziği Hakkında Genel Bilgiler

İmpuls ve Momentum Fiziği hakkında genel bilgiler
İmpuls ve Momentum Fiziği hakkında genel bilgiler

Newton, hareken kanunlarını açıklarken, “kuvvet-ivme” ilişkisi yerine “kuvvetin itmesi” ve “hareketlilik miktarı” yani momentum arasındaki ilişkiyi kullanmıştır
Aslında bu iki yöntem arasında matematiksen olarak bir faklılık söz konusu değildir Fakat farklı bir bakış açısıyla yapılan kullanışlı tanımlar yardımıyla kazanılan bilgiler çoğu zaman gizli kalmış bazı noktaları aydınlatır

İki topun veya iki atom altı parçacığın çarpışması ve bir meteorun yeryüzüne çarpması sırasındaki etkileşim kuvvetlerine ait çok az bilgimiz vardır Buna rağmen ihtiyacımız olan fiziksel büyüklüklerin değerlerini tahmin etmemiz momentum ve enerji yöntemlerini kullanarak mümkün olmaktadır Bu nedenle belkide en önemli yasaların ikisi enerjinin momentumun korunumu yasalarıdır

DedeKorkutun anlattığı Boğaç Han hikayesini okumuşsunuzdur Bu hikayede bir boğa ile güreşerek gerçekleştirdiği zorlu mücadele sonucunda kahraman bir gence isim verilmesi anlatılır Boğaç Han olağan üstü hızla gelen bir boğayı durdurmak için büyük bir çaba gösterir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com