Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
formülleri, formülü, isı, sıcaklık

İsı Ve Sıcaklık Formülleri, İsı Formülü, Sıcaklık Formülleri, İsı Ve Sıcaklık Formülü

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İsı Ve Sıcaklık Formülleri, İsı Formülü, Sıcaklık Formülleri, İsı Ve Sıcaklık Formülü

Isı Ve Sıcaklık Formülleri, Isı Formülü, Sıcaklık Formülleri, Isı Ve Sıcaklık Formülü
Isı Ve Sıcaklık Formülleri, Isı Formülü, Sıcaklık Formülleri, Isı Ve Sıcaklık Formülü

Isı bir enerji türüdür diğer enerjilere dönüşebilirQ=mcΔt Q= ısı ,m= kütle ,c= öz ısı, Δt= sıcaklık değişimi

Sıcaklık; Bir maddenin moleküllerinin ortalama kinetik enerjilerinin bir ölçüsüdür Enerji değildirIsı ile sıcaklık arasındaki ilişki, potansiyel enerji ile yükseklik arasındaki ilişkiye benzetilebilir Nasıl ki Ep=mgh bağıntısındaki h enerji değilse; Q=mcΔt bağıntısındaki sıcaklığı ifade eden Δt de enerji değildirIsı kalorimetre kabı, sıcaklık termometre ile ölçülür Sıcaklık birimi günülük hayatta °C, teknikte °K dir

Isı ve Sıcaklık

Isı : Maddeleri oluşturan molekül ve atomların hareket veya Kinetik ve Potansiyel enerjilerinin toplamına ısı denir
Isı Q ile gösterilir Isı bir enerji şeklidir Isı birimi kalori (cal ) veya Joule (J) dir
1 Cal = 4,18 J veya 1j=0,24 Cal 1kCal = 1000Cal
Kalori: Bir gram saf suyun sıcaklığını 1 atm basınç altında 1oC ( 14,5 oC den 15,5 oC ye ) yükselten ısı miktarıdır
Sıcaklık : Bir maddenin yapısındaki molekül veya atomların ortalama Kinetik enerjilerinin ölçümüne sıcaklık denir
Sıcaklık t veya T ile gösterilir Sıcaklık termometre ile ölçülür Bazı termometreler şunlardır : Celsius (oC) , Fahrenheit ( oF ) Kelvin ( oK ) ve Reomor ( oR ) gibi

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com