Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, genel, hakkında, kulla, kurşun, nerelerde

Kurşun Kurşun Nedir? Kurşun Hakkında Kurşun Bilgi Kurşun Genel Kurşun Nerelerde Kulla

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurşun Kurşun Nedir? Kurşun Hakkında Kurşun Bilgi Kurşun Genel Kurşun Nerelerde Kulla

Kurşun Kurşun Nedir? Kurşun Hakkında Kurşun Bilgi Kurşun Genel Kurşun Nerelerde Kullanılır
Kurşun (Pb):

Ses titreşimlerini emici özelliği çok güçlü olan bu element, ses yalıtımında kullanılır X-ışını ekipmanlarında ve nükleer santrallerde radyasyon kalkanı olarak işlev görür Baz özelliği gösteren bir karbonat bileşiği olan beyaz kurşun ve benzeri diğer kurşun bileşikleri, boyaların yapısına katılır Ancak, sağlık açısından olumsuz etkileri nedeniyle bu kullanımı azaltılmıştır Kurşun oksit, akromatik merceklerde kullanılan ve kırılma indisi yüksek olan kristal camların üretiminde kullanılır Böcek öldürücü ilaçların içeriğine katılan kurşun tuzları, çevre ve insan sağlığına daha az olumsuz etkisi olan organik bileşiklerle yavaş yavaş yer değiştirmektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com