Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duası, uğurlama, yolcu

Yolcu Uğurlama Duası

Eski 09-08-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yolcu Uğurlama Duası

Yolcu Uğurlama Duası
Yolcu Uğurlama Duası
* Sevgili Peygamberimiz (sav), yolculuğa çıkanlara ve kendisiyle vedalaşanlara takvadan ayrılmamaları tavsiyesinde bulunmuş; günahlarının bağışlanması, can, mal, namus ve din emniyetlerinin sağlanması için dua etmiş,

Estevdiullâhe dîneküm ve emânete-küm ve havâtîme amâliküm
Anlamı: Dininizi koruyup emanetlerinizi ifa etmeniz ve amellerinizi hayırla sonuçlandırmanız hususunda sizi Allah'a emanet ediyorum (Ebû Dâvud, Cihâd, 73; Tirmizî, Deavât, 4)

* Sahabeden Hz Enes (ra) diyor ki; Peygamber (sav)'inn huzuruna bir adam geldi ve sefere (yolculuğa) çıkmak istiyorum dedi O da ne zaman sefere çıkıyorsun deyince; Yarın inşaallâh dedi Bunun üzerine Resûlullah adamın elinden tuttu ve onun için şöyle dua etti:
Fî hıfzıllâhi ve fî kenefihî, zevvedekellâhüt-takvâ ve ğafere leke zenbeke ve vecceheke lilhayri eynemâ teveccehte
Anlamı: Allah'ın hıfzu himayesiyle (gözetim ve koruması altında) git Allah sana takva azığı versin (takva nasib etsin), günahını bağışlasın Her nereye yönelirsen, hayrı o
yöne çevirsin (Dârimî, İstizan, 41)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com