Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gerçekle, yüzleşmek

Gerçekle Yüzleşmek

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Gerçekle Yüzleşmek

Gerçekle Yüzleşmek kitabından alıntılardır Kitabı okumayanlara okumalarını tavsiye ederim

Sözler elmas olsa bile, alıcısı yoksa gürültüden ibarettir

Bir insanın önyargı duvarını yıkması, sonsuz bilginin ona açık hale gelmesidir

Gönlüne kin koyan karşısında bir düşman bulur Aşk koyan bir sevgili

Biri iki görene şaşı derler; ikiyi bir görene alim

Doğuştan köre renk tarifi yapılamayacağı gibi, cahile de hakikat ilmi anlatılamaz

Kur´an; “Her nefs ölümü tadacaktır,” der Tatma fiili bir tadanı gerektirir, tatmak varsa ölüm yok demektir

Bilinçte seyredilen birbirini izleyen olaylar akışı, kimimizin dünyası olmuş, kimimizin rüyası

Beden ve zihin bir alettir Aleti kullanmak ile alet olmak arasında fark vardır

Doğası kazanmak ve biriktirmek olan insanın kaybetmeye tahammülü yoktur Yaşam ise, verdiklerini geri almak sistemi üzerine kurulmuştur

Hz Adem´in anasız babasız olmasına hayret etmeyen insan, Hz İsa´nın babasız dünyaya gelmesine şaşırmıştır

Güneş ışığı çiçeklerdeki renklerin sebebidir, fakat gerçek doğası renksizliktir

Kibir cahilliğin belirtisidir, tevazu bilgeliğin getirisidir

Sevginin bittiği yerde, katlanma başlar

Sevgi hiç bir şeyi ayırmaz, bilgelik hiç bir şeyle özleşmez!

Bu kitap tasavvuf felsefesi ve farkındalık üzerine yazılmış 128 sayfalık bir kitap, içindeki şiir sayısı 15 ve ilginçtir satışa sunulduğu yer kişisel gelişim veya tasavvuf bölümü olması gerekirken şiir bölümüne koyulmuş Ben bu kitabı D&R mağazasının şiir bölümünde buldum, ve herkese tavsiye etmeyi görev kabul ediyorum

ben kimim, denildiğinde, ben kelimesini sadece bedensel bir varlık olarak anlamaktan çok, herkesin bir iç dünyaya sahip olduğunu, kendine özgü, özel bir benliği olduğunu ve bu benliğin öz'üne bağlantılı olarak bir ruh taşıdığının önce bilincine varmamız gerekmektedir daha da ötesinde, insanın 'ben' dediği varlığın beden ve ruh ilede kayıtlanamaz bir olgu olduğunu idrak etmek gerekmektedir

insanoğlu ezelden beri varlığımızın temel sorularına cevap aramıştır

bu soruların başında, ben kimim, veya neyim?

varlığımın amacı nedir?

bu dünya’ya nereden geldim ve nereye gidiyorum?

ne diye bu dünya’ya geldim?

gerçek nedir?

gerçeklerin tümünü anlamaya muktedir miyim?

kendimi acı çekmekten kurtarabilir miyim?

huzura – mutluluğa – rahatlatıcı sükunete ve tatmin edici doyuma nasıl erişebilirim?

bu tip soruların cevaplarını arıyorsanız, eminim ki sorularınızın cevaplarını bu kitapta bulup aydınlanacaksınız

Mutlaka okunması gereken bir kitap!
Kitap ismi: Gerçekle Yüzleşmek
Yazar ismi: Sebahattin Zorlu
Yayınevi: Cinius Yayınları
Fiyat: 7 YTL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com