Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, han, hanı, sakinleri, yalı

Çanakkale Yalı Hanı Ve Han Sakinleri

Eski 09-07-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çanakkale Yalı Hanı Ve Han Sakinleri

İlk gördüğümde, Yalı Hanı'nın kapısında “Askere Serbest” yazıyordu “Acaba halk için yasak mı,” diye düşündüm Çünkü gelen giden yoktu Loş, karanlık ve kapalı bir alandı Tarihi bir kokusu vardı Eski ahşap duvarların, kirişlerin neler görüp yaşadığını merak ettim Günümüzde öğrencilerin ve entelektüellerin uğrak yeri haline geldi Bu mekânda, bazen ünlü yazarlar söyleşi yaparlar, bazen de kitap imzalarlar; böyle anlarda izdiham oluşur Bazen de sessizlik kaplar ortalığı Bir bakıma Yalı Hanı ülkedeki durumu yansıtan bir ayna gibidir: Bazen sönük, bazen ateşli Doğal olarak Çanakkale'de yaşananlar handa yaşananları da etkilemiştir
Sadece insanların değil, binaların da öyküleri vardır Binaların öyküleri insanların o gürültülü tarihlerinin taşa yazılmış sessiz bir belgesidir Tıpkı Yalı Hanı'nın öyküsü gibi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com