Çeşitli Sirke Tarifleri |
12-24-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çeşitli Sirke TarifleriÜZÜM SİRKESİ Malzemesi: 1 kg yaş üzüm 3 lt su 200 g tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Üzümler sıkıştırılır, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir Not : Ayrıca tarhun, melisa veya kekik ekleyebilirsiniz ELMA SİRKESİ Malzemesi: 1 kg elma 3 lt su 200 g tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Elmalar mikserden geçirilir, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir LİMON SİRKESİ Malzemesi: 1 kg limon 3 lt su 200 g tuz 1 çay kaşığı tere tohumu 1 çay kaşığı hardal tohumu Yapılışı: Limonlar, kabukları soyularak, posalarıyla birlikte cam bir kavanoza yerleştirilir Tüm malzeme içine boşaltılır, ağzı sıkıca kapatılır Karanlık ve serin bir köşede 1 ay bekletilir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|