Soğutma-Kuru Buz

Eski 12-19-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Soğutma-Kuru Buz



Soğutma-Kuru Buz


Günümüzde soğutma amacıyla çok kullanılan kuru buz, amonyak üretimi sırasında bir yan ürün olarak elde edilen katı karbon dioksittir Katı karbon dioksit sıvı hale geçmeden süblimleşir, böylece ardında herhangi bir atık bırakmaz; ayrıca sıcaklığı -78,5°C'dir, yani
0°C'nin çok altındadır

Bu özellikleri nedeniyle kuru buz soğutmada kullanılmaya çok uygun bir maddedir Dondurulmuş besin maddelerinin taşınması sırasında kuru buz kullanıldığı zaman, soğutmanın yanı sıra kuru buzun süblimleşmesiyle oluşan karbon dioksit gazı da besinlerin çevresini sararak onları havadaki bakterilerden korur Kuru buzla korunan yumurtalar da gene aynı nedenle başka soğutucularda saklananlara oranla çok uzun bir süre taze kalır Çiçekçiler de kuru buz kullanarak oluşturdukları karbon dioksit atmosferinde gül tomurcuklarının açmasını üç gün geciktirebilirler

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.