Mayonezli Kefal |
12-10-2009 | #1 |
peri
|
Mayonezli KefalMayonezliKefal
Malzemeler 1 adet büyük kefal 1 adet küçük baş sogan 1 adet küçük havuç 1 adet küçük kereviz 1 adet defne yaprağı 1 kase rus salatası Yarım kase mayonez 8-10 adet kornişon turşu Yemeğin Tarifi Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun Etini kılçığından ve derisinden temizleyin Başını ve kuyruğunu ayırın Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin Balık şekli verin Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|