Levrek Buğulama (4 Kişilik) |
12-10-2009 | #1 |
peri
|
Levrek Buğulama (4 Kişilik)LevrekBuğulama (4 Kişilik)
Malzemeler 2 Orta Boy Levreğin Filetoları 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 16 Adet Orta Boy Mantar 1 Sivri Biber 4 Orta Boy Domates 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1/3 Bardak Sek Beyaz Şarap 2 Çorba Kaşığı Krema Orta Boy Bir Limonun Yarısı 1 Defne Yaprağı Yemeğin Tarifi Önce fırınınızı orta hararette ısıtın Ön hazırlık olarak, mantarları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra saplarının uç kısımlarını kesin ve mantarları kurulayın Biberi halka halka doğrayın Domatesleri, kabuklanm soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra,iri zar biçimi doğrayın Yarım limonun kabuğunu soyup ince halka dilimler halinde kesin Orta boy bir tavada tereyağı orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca mantar ve yeşil biberi koyun Sık sık karıştırarak 2 dakika sote edin Domatesi ve tuzu ilave edip,yine ara sıra karıştırarak 1 dakika pişirin Şarabı katıp 1 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alın Kremayı ilave edip karıştırın Cam kaba levrek filetolannı yerleştirin Üzerine,hazırladığınız domates sosunu dökün Sosun da üzerine limon dilimlerini ve defne yaprağını yerleştirip sıcak fınna sürün 20 dakika pişirip fırından çıkarın Sıcak olarak servis edin
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|