![]() |
Kalbiyle Düşünen Filozof Fatma Zehra |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbiyle Düşünen Filozof Fatma ZehraŞubatın, şubat olmaktan aciz kaldığı günlerde, yalancı baharın aydınlık ve sıcak yüzünün tebessümüne kanarak sıcak bir çay eşliğinde maziye yolculuk yapmaya hazırlanıyorum ![]() Kişisel tarihimin karanlık sayfalarını aydınlatan kitaplar, kelimeler ve isimler eşliğinde yaptığım yolculuğun, yaralarıma merhem olmasını diliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aklıma düşen ismin kitapları, aklım ve kalbim kadar dağınık masamın her bir köşesinde arz-ı endam ediyor: Hiç Kimseye Mektuplar, Hiç Yoktan İyidir, Elveda Oblomov ve Çıkar Sokak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevdiklerinden uzak düştüğünde gurbetin soğuk yüzüyle karşılaşan her âdemoğlu ve havva kızı gibi üşüdüğümde beni sarıp sarmalayacak, düştüğümde kaldıracak ve gurbetin açtığı yaraları iyileştirecek bir dost, bir sıla aramıştım da kendime, kitaplardan başka yaren bulamamıştım yanımda yöremde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Henüz on iki yaşlarında bir çocuktum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra Sızıntı dergisinin iki kapağının arasından göz kırpmaya başladı bana “kalbiyle düşünen filozof” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan yıllar geçmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatın “çıkar sokaklarında” “hiç yoktan iyidir” diye gezinirken ve içimdeki “hiçkimseye mektuplar” gönderirken; hayat bir sürpriz daha yaptı ve biz aynı iş yerinin havasını solumaya başladık “Nihat Abiyle” ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bu vesile ile onu daha yakından tanımaya başlamıştım ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kalbiyle Düşünen Filozof Fatma Zehra |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalbiyle Düşünen Filozof Fatma ZehraHilmi Yavuz’un son kitabında “Şiirim Gibi Yaşadım” dediği gibi Nihat Abi de yazısı gibi yaşıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İş yerindeki isyankâr ve muzip tavırları herkesin dikkatini çekiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi oturmuş onu anlatan yazımı nihayete erdirecek cümleler ararken tek bir cümle düşüyor aklıma: İyi ki varsın kalbiyle düşünen filozof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|