![]() |
Şairin Hasreti Bitmedikçe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şairin Hasreti BitmedikçeŞairin Hasreti Bitmedikçe Hasret, gönül ateşinin membaı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cehennemde azap, gecede karanlık ![]() ![]() Hasret ki, hicrin, firkatin, ayrılığın hulasası ![]() ![]() Şairin dilinde hasret, hasretin ilinde şair ![]() Sen beni hasret beyâbânında dermansız kodun der Aşkî, bir türlü erişemediği vahaların seraba dönüştüğü sahrada ![]() ![]() ![]() ![]() Hasret düştüğü dem şairin gönlüne, ne söyleşir dil, ne tadı kalır ehl-i dil ile söyleşinin ![]() Gittin emmaki kodun hasret ile cânı bile İstemem sensiz geçen sohbet-i yârânı bile Neşati Ki zaten sohbet dediğin de sevgiliyle yapılandır ![]() ![]() Cennet değil mi yâr sohbet dedikleri Dûzah değil mi âteş-i hasret dedikleri Nev'î Asırlar geçer, hasretler geçmez ![]() ![]() Cana hasret kaldı can / Suya hasret kaldı su Cana hasret kaldı su / Suya hasret kaldı can ![]() İsmet Özel Kimisi demirin bile dayanamadığından dem vurur, Hasretinden prangalar eskittim deyiverir ![]() Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Can Yücel Bir diğeri çıkışır ay'a, deniz'e ![]() Katili oluyorum gecelerimin her yakamozda Bir ay'ı kalaylıyorum bir denizi Savuruyorum rüzgarlara vuslat dilekçemi Yaşanmıyor hasretinle böyle bir başıma Ahmet Nuri Köse Ve hasılı: Hasretin şiiri bitmez, şairin hasreti bitmedikçe ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|