| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| büyük, insan, skeçler, tarihi, öğretmen|tiyatro | 
|  | En Büyük İnsan (Öğretmen)|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   En Büyük İnsan (Öğretmen)|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerHÜKÜMDAR : Vezir,bugün ülkemizin en büyük insanını seçecektik  Adaylar belirlendi mi? VEZİR : Evet Hükümdarım  Kapıda adaylar içeriye alınmayı bekliyorlar  HÜKÜMDAR : Tek tek girip kendilerini anlatsınlar bakalım  En faydalı,en büyük İnsan kimmiş karar verelim  VEZİR : Emredersiniz efendim  Şimdi birini içeriye alıyorum  MİMAR : Merhaba Hükümdarım  Ben Mimarım  Yüzlerce eserim var  Ülkemizin her köşesinde bir şeyler inşa ettim  HÜKÜMDAR : Neler yaptın mesela? MİMAR : Su taşkınlarını önlemek için barajlar yaptım  Akarsuların üzerine dev köprüler kondurdum  Şehirlere içme suyu taşıyan kanallar yaptım  Ayrıca hastaneler, hamam!ar,camiler, okullar yaptım  Bundan sonra da ülkeme bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğim  HÜKÜMDAR : Güzel  Yaptıkların gerçekten taktire layık şeyler  Ama dur bakalım  Diğerleri neler yapmış? DOKTOR : Hükümdarım, ben bir doktorum  Alanımla ilgili ole her şeyi okuyup öğrendim  Şimdi ise ülkemizin insanlarına kendimi adadım  HÜKÜMDAR : Neler yapıyorsun? - DOKTOR : Doğuştan kör olanların gözlerini açabiliyorum  Felçlileri,kötürümleri ayağa kaldırabiliyorum  Veremden kansere tüm hastalıkların tedavisini yapabiliyorum  Üstelik her gün şehir şehir dolaşıp hastaların ayağına gidiyorum  Bundan sonra da hizmetlerim bu şekilde sürecek  HÜKÜMDAR : Aferin  Ülkemde senin gibi fedakarlar olduğu için mutluyum  Bakalım diğerleri neler yapmış? MÜHENDİS : Hükümdarım,ben bir mühendisim  Ülkemi teknoloji bakımından yükseltmeye çalışıyorum  HÜKÜMDAR : Sen neler yapıyorsun? MÜHENDİS : İnsanların işlerini kolaylaştıracak iş makineleri icat ediyorum  Eskiden 100 kişinin yaptığı işi bu makinelerle artık bir kişi yapabiliyor  İnsanlar bu teknolojik imkanlarla daha rahat yaşıyorlar  İşlerine daha kolay gidiyor,daha basit şekilde haberleşiyorlar  İnşallah yeni yeni icatlarımla yine ülkeme hizmet edeceğim  HÜKÜMDAR : Çok güzel  Ülkemizin senin gibi insanlara ihtiyacı var  Bakalım diğerleri ne yapmış? VALİ : Hükümdarım,ben bir valiyim  HÜKÜMDAR : Anlat bakalım sayın Vali,sen neler yaptın? VALİ : Efendim,gece gündüz demeden ülkemin sorunlarıyla uğraştım  İşsizlere iş,evsizlere ev,dertlilere çare dağıttım  Karmaşaya son verip şehrimde huzuru hakim kıldım  Bu ülkeye hizmet eden herkesin işini kolaylaştırdım  Bundan sonra da bu şekilde ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim  HÜKÜMDAR : Aferin,çok güzel  Yönetici dediğin öyle olmalı  Bakalım başka kim kalmış  öĞRETMEN : Şu yaşlı halimden olsa gerek siz de dahil hiç biriniz beni tanımadınız  HÜKÜMDAR : Daha önce karşılaşmış mıydık? öĞRETMEN : Evet karşılaşmıştık   HÜKÜMDAR : Kimsin sen? öĞRETMEN : Ben şu gördüğün mimarın, doktorun, mühendisin valinin ve sizin yani bu ülkenin hükümdarının öğretmeyim  Bu yüzden yaptığınız her şeyi sizi yetiştirmiş olmamdan dolayı sizin kadar ben de yapmış sayılıyorum  Bilmem anlatabildim mi? MİMAR : Hocam,siz ha? DOKTOR : Hocam, kusurumuzu bağışlayın,bir an tanıyamadık  MÜHENDİS : Affedin hocam    VALİ : Evet,aradan çok zaman geçti,tanıyamadık    HÜKÜMDAR : Evet arkadaşlar  Hocamızın sözlerini duydunuz  Bizler onun eseriyiz  Dolasıyla yaptıklarımız da onun eseridir  Bu yüzden ülkemizin en büyük insanı olarak    TOPLUCA : öğretmeninizi seçiyoruz    | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |